Hansi Flick & Co reiser sørover til keramikk-byen Villarreal for et vanskelig borteoppgjør. 

Villarreal – Barcelona 

Tid: Søndag 22. september, Kl. 18:30

Anledning: La Liga, 6. Serierunde

Sted: Estadio de la Cerámica, Villarreal  

Sending: TV2 Sport Premium / TV2 Play 

Fokusskifte

Barcelona sin fantastiske start på sesongen tok en vending da torsdagens Champions League-kamp mot Monaco endte med et skuffende 1-2 tap – deres første nederlag for sesongen. Det er lite tid til å dvele ved skuffelser, og de må umiddelbart vende fokuset tilbake på hjemlig liga. Kampene kommer tett, og det neste hinderet er en tøff bortekamp mot Villarreal, et lag som har vist seg å være meget sterke denne sesongen. Dette kan bli den vanskeligste utfordringen hittil for Barcelona, og det er essensielt at laget slår tilbake og opprettholder den gode ligaformen, hvor de fremdeles er ubeseiret.


Slik ser det ut øverst på ligatabellen før 6. runde.

Den Gule Ubåten

Villarreal har startet sesongen imponerende med tre seire og to uavgjorte, og de er dermed, sammen med Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid, et av de eneste laget som ennå ikke har tapt i La Liga. På hjemmebane er Villarreal alltid en vanskelig motstander, og i år ser de spesielt farlige ut. 

Barcelona har erfaring med hvor utfordrende Villarreal kan være. Forrige sesong tok Barça en knepen 3-4-seier i det første møtet på Estadio de la Cerámica, men i det andre oppgjøret ble det en uforglemmelig kamp. Barcelona snudde 0-2 til 3-2, men slapp inn tre sene mål og tapte til slutt 3-5 på Olympiastadion. Det var etter denne kampen at Xavi kunngjorde sin avgang som trener. Villarreal markerte seg med åtte mål på to kamper mot Barça forrige sesong, noe som viser akkurat hvor farlig dette laget kan være.

Barça XI

Hansi Flick har begrensede alternativer når han skal sette sammen laget sitt til denne kampen. Spillertroppen er fremdeles tynn før dette oppgjøret, og i tillegg er Ferrán Torres suspendert etter det røde kortet han pådro seg i forrige runde mot Girona. I tapet mot Monaco fikk Eric Garcia en uheldig start på kampen, hvor klønete keeperspill og dårlig kommunikasjon førte til at han ble utvist etter kun 10 minutter. Det gjenstår å se om Flick gir ham en ny sjanse. Andre muligheter inkluderer Ansu Fati, som fikk sine første minutter under Flick i Champions League-oppgjøret, Pablo Torre, Guillermo, og Toni Fernández. Med mange sentrale spillere ute, vil denne kampen kreve at laget fullt utnytter bredden i troppen. 

Forslag til lagoppstilling: 

ter Stegen

Koundé – Cubarsí – Martínez – Balde

Casadó – Garcia

Yamal – Pedri – Raphinha 

Lewandowski 

Troen på Laget

Selv om torsdagens tap mot Monaco var et slag i ansiktet, har Barcelona hatt en fantastisk start på La Liga-sesongen, og ett tap trenger ikke å velte lasset. Nå er det viktig å komme tilbake på vinnersporet, og Villarreal-kampen gir en perfekt anledning til å vise styrke og karakter. Til tross for skadene og suspensjonene, har laget allerede vist at de kan håndtere presset. Vi har fremdeles god grunn til å være optimistiske – Flick har fortsatt mye på gang, og dette laget er mer enn kapable til å slå tilbake og fortsette sin ubeseirede rekke.

Visca Barça!🔵🔴  

Bilder: FC Barcelona.

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord: https://discord.gg/yt8UHW6ByX  

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra ChatGPT, og kvalitetssikret av Blaugranas skribenter.