Barça tar imot Bordalás’ Getafe onsdag kveld på Olympiastadion. 

Barcelona – Getafe

Tid: Onsdag 25. september, Kl. 21:00

Anledning: La Liga, 7. Serierunde

Sted: Estadi Olímpic Lluís Companys, Barcelona 

Sending: TV2 Sport Premium / TV2 Play

Tilbake På Vinnende Veier 

Hansi Flick & Co. slo tilbake på kraftig vis etter tapet mot Monaco, og Barcelona er nok en gang i fyr og flamme. Etter en imponerende 5-1-seier mot Villarreal, fortsetter de sin ubeseirede marsj gjennom La Liga. Til tross for at Villarreal ga dem en tøffere kamp enn det resultatet kanskje tilsier, viste Barcelona sin kvalitet ved å knuse motstanden til slutt. Nå venter en hjemmekamp, denne gangen mot Getafe – en motstander som vil by på en helt annen type utfordring enn Villarreal. 

Getafe: En Seig Nøtt å Knekke

Getafe har alltid vært en vanskelig motstander å bryte ned på grunn av måten de spiller på. Trener José Bordalás er en av de mest prinsipielle skikkelsene i spansk fotball, men hans filosofi er langt fra offensiv og underholdende. Getafe spiller en kompakt og defensiv fotball, hvor kampene ofte blir stillestående med få mål. 

Denne sesongen har vært en tøff start for Getafe, med 2 tap og 4 uavgjorte på de seks første kampene, og de ligger nå på 18. plass. Laget har kun scoret 3 mål, og på seks kamper har det totalt bare blitt 8 mål involvert, noe som speiler deres stramme spillestil. 

Selv for Barcelona har det i tidligere møter vært krevende å bryte ned Getafes forsvar, med flere målfattige oppgjør. Unntaket var deres siste møte, hvor Barcelona så ut til å knekke koden og vant hele 4-0.  


De siste 5 møtene mot Getafe. I tre av kampene har resultatet blitt 0-0.

Mer skadetrøbbel og Dilemma for Flick

Barcelona viste mot Villarreal at de har en bredere stall å spille på. Flick roterte laget og ga spillere som Sergi Domínguez, Gerard Martín og Pablo Torre muligheten fra start. Selv om det var perioder med usikkerhet, lønte det seg til slutt. Flere av de faste spillerne fikk hvile, og Flick vet nå at han kan stole mer på de spillerne som vanligvis ikke starter. 

Imidlertid har Barcelona også sine skadeutfordringer, en situasjon som bare ser ut til å bli verre. Marc-André ter Stegen, måtte ut med en alvorlig skade mot Villarreal, og det ble senere bekreftet at han har røket patellarsenen i høyre kne. Dette betyr at han er ute resten av sesongen, og Iñaki Peña må nå overta ansvaret mellom stengene. 

Til tross for rotering har det vært flere nøkkelspillere som har spilt nærmest uavbrutt. Blant disse er den dødelige angrepstrioen Raphinha, Lewandowski og Lamine Yamal. Spørsmålet nå er om Hansi Flick vil hvile noen av dem i denne kampen mot Getafe, og om det er riktig tidspunkt å gjøre det på. 

Forslag til lagoppstilling: 

Peña

Koundé – Cubarsí – Martínez – Balde

Casadó – Pedri

Ferrán – Torre – Raphinha 

Lewandowski 

På God Kurs

Getafe er kjent for sin defensive og fysisk krevende spillestil, noe som ofte frustrerer offensive lag som Barcelona. Vi har likevel all grunn til å være optimistiske. Med 6 seire på 6 kamper har laget virkelig svart på tiltale etter at mange tvilte på våre evner til å kjempe om ligagullet før sesongen startet. Hansi Flicks menn har allerede vist skeptikerne at de tok feil, og mot Getafe er sjansen stor for at seiersrekken fortsetter. Klarer de å finne nøkkelen til å bryte ned Getafes forsvar nok en gang, vil det begynne å se veldig lyst ut for Barças sjanser til å ta ligagullet denne sesongen. 

Visca Barça!🔵🔴  

Bilder: FC Barcelona, Sofascore.com.

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord: https://discord.gg/yt8UHW6ByX  

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra ChatGPT, og kvalitetssikret av Blaugranas skribenter.