Szczęsny klar for FC Barcelona

Etter mye spekulasjon kom endelig beskjeden: Wojciech Szczęsny er klar for FC Barcelona. Den tidligere polske landslagskeeperen hadde egentlig lagt hanskene på hyllen og trådt inn i pensjonisttilværelsen, men da Barcelona tok kontakt, klarte han ikke å takke nei.

Som følge av Marc-André ter Stegens langtidsskade har klubben bekreftet at det blir den tidligere Arsenal- og Juventus-keeperen som trer inn for å fylle den viktige rollen. Szczęsny annonserte i august at han la opp som fotballspiller og fikk terminert kontrakten sin med Juventus, som opprinnelig skulle vare ut inneværende sesong.

Szczęsny signerer en ettårskontrakt som utløper ved sesongslutt. Det rapporteres også at polakkens lønn er betydelig lavere enn det han ville tjent det siste året i Juventus.

Førstekeeper?

Det har vært mye snakk om hvorvidt det vil bli noen konkurranse mellom Iñaki Peña og Szczęsny. Man visste ikke om polakken hadde fått lovnader om en permanent førstekeeperplass, eller hvilke forventninger han selv hadde til sin nye arbeidsgiver. Szczęsny uttalte imidlertid selv i et intervju med SPORT at hans motivasjon er å hjelpe klubben der han kan.

– «Jeg har ingen garanti for at jeg vil bli førstekeeper. Jeg er ikke førstekeeper i dag, og jeg vil ikke bli førstekeeper neste uke da jeg fremdeles trenger litt tid.»

Det er forventet at Szczęsny vil tre inn i denne rollen etter et par uker i trening, men selv tar han ingenting for gitt.

– «Det finnes ingen garantier for en plass i startelleveren. Først må man kjempe for plassen, også må man beholde den.«

Tror du Szczęsny er en god signering? Disktur!

(Følg oss på Discord for en herlig, levende, morsom og alltid respektfull chat samt lynraske oppdateringer fra alle offisielle kanaler og mye mer)

https://discord.com/invite/hxGJwKAb