Barcelona er klare for en siste kamp før nok en landslagspause.

Alavés – Barcelona 

Tid: Søndag 6. oktober, Kl. 16:15

Anledning: La Liga, 9. Serierunde

Sted: Mendizorroza, Vitoria-Gasteiz

Sending: TV2 Sport Premium / TV2 Play 

Godt Utgangspunkt

Etter tirsdagens seier mot Young Boys i Champions League er det trygt å si at sesongen virkelig er i gang, og det er nå ting begynner å bli mer alvor. Hansi Flick og hans mannskap får nå i oppgave å beholde plassen sin på toppen av tabellen på vei inn i pausen, og forhåpentligvis gi seg selv et godt utgangspunkt til de vanskelige oppgjørene som venter når Barcelona er tilbake om to uker.

Deportivo Alavés

Hjemmelaget Deportivo Alavés var en av de største overraskelsene i fjorårets La Liga-sesong. Alavés, som var nyopprykket, overgikk forventningene i kampen for å unngå nedrykk og avsluttet sesongen på en solid 10. plass. Denne sesongen har laget hatt en balansert start, og etter åtte spilte kamper ligger de på 11. plass. Med tre seire på sine første seks kamper så det lovende ut, men to strake tap siden har satt dem på prøve. Alavés vil være desperate etter å unngå et tredje nederlag på rad, men statistikken taler ikke til deres fordel. Barcelona har vunnet fire av de fem siste kampene mellom disse lagene, og katalanerne har faktisk gått hele 14 kamper uten å tape mot Alavés. Sist gang de blå og hvite tok tre poeng mot Barcelona var tilbake i september 2016.

Barça XI

Hansi Flick fortsetter med sin aktive håndtering av spillerstallen, og det tette kampprogrammet Barcelona har hatt de siste ukene, begynner nå å roe seg noe. Dessverre er det ikke like rolig for de spillerne som skal på landslagsoppdrag. Flick må balansere bruken av nøkkelspillerne som trolig vil bli belastet med mye spilletid de neste to ukene, med de spillerne som får hvile. Frenkie de Jong fikk sine første minutter tilbake fra skade mot Young Boys, og Ansu Fati fikk også flere minutter. Flick har dermed litt flere alternativer å spille på. Hvis ryktene stemmer, vil både Dani Olmo og Gavi være tilbake like etter landslagspausen, noe som lover godt for resten av sesongen. 

Forslag til lagoppstilling: 

Peña

Koundé – Cubarsí – Martínez – Balde

Casadó – Pedri

Yamal – Torre – Raphinha 

Lewandowski 

Forventning Om Seier 

Barça går inn i denne kampen med stor selvtillit, spesielt med tanke på deres dominerende statistikk i tidligere oppgjør mot Alavés. Med 14 strake kamper uten tap mot baskerne og en god start på sesongen, bør dette være en kamp spillerne går inn i med forventning om seier. En seier her vil ikke bare sikre at Barcelona beholder førsteplassen på tabellen, men også gi laget den selvtilliten de trenger før de vanskelige kampene som venter etter landslagspausen.

Visca Barça!🔵🔴  

Bilde: FC Barcelona.

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord: https://discord.gg/yt8UHW6ByX  

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra ChatGPT, og kvalitetssikret av Blaugranas skribenter.