Er det lillebroren til DM-guden Oriol Romeu? Nei. Er det én av Jonatan Giráldez’ to assistenter som nå er manager for verdens beste kvinnelag? Jaggu!

Bakgrunn og CV

Pere Romeu Sunyer er født i 1993 og er sønn av en arkitekt og en landskapsarkitekt, og hans bror er i filmindustrien. Pere har i likhet med 90% av fotballinteresserte menn en historie som spiller der hans talent ble stoppet av alvorlig skade (blunk blunk) i ungdomsårene. Deretter startet han raskt på trenerutdanning og har erfaring som trener i både herre- og kvinnefotball. Han har vært innom La Masia, og er kjent for sin pragmatiske, kunstneriske og taktiske tilnærming og utvikling av unge talenter. Før han ble trener for Barcelona Femení i juni 2024, hadde han en rolle i klubbens akademi hvor han også var involvert i ulike trenerstillinger, senest som assisten for legenden Giráldez.

Tidligere Roller

Trenerutdanning: Pere Romeu har en UEFA Pro-lisens, som er den høyeste trenerlisensen i Europa. Denne utdannelsen omfatter avansert taktisk opplæring, spillerutvikling og lagledelse.

  • La Masia: Romeu har vært involvert i akademiet, hvor han har trent unge talenter og bidratt til utviklingen av spillere som senere har blitt en del av seniorlaget.
  • Trener for juniorlag: Har hatt roller som trener for juniorlag, der han har utviklet unge spillere og implementert klubbens filosofi.
  • Assistenttrener: Har jobbet som assistenttrener i forskjellige klubber, senest altså under Giráldez, der han har vært involvert i planlegging og taktisk tilnærming.
  • Hovedtrener i lavere ligaer: Før han tok over Barcelona Femení, har han hatt erfaring som hovedtrener nedover i divisjonene, hvor han har oppnådd gode resultater og utviklet sin eget treningsfilosofi, riktignok sterkt preget av La Masia-lesten.

Taktisk analyse

  • Spillestil: Romeu er kjent for å favorisere en ballbesittende spillestil (som seg hør og bør), likt det som ble praktisert under Giráldez, men kan samtidig innføre variasjoner for å tilpasse seg spillernes styrker i større grad enn tidligere managere. Romeu er også lidenskapelig opptatt av å skape gode publikumsopplevelser så han kan ofte ses veivende som en villmann på sidelinjen selv når laget leder 9-1 (ikke ulikt herrenes manager Flick).
  • Formasjon: Kan variere mellom 4-3-3 og 4-2-3-1, avhengig av motstander og spillernes form og tilgjengelighet. Dette er nesten uhørt i enkelte Barcelona-seksjoner hvorpå kritikken sitter løst når noen viker fra 4-3-3.
  • Defensiv organisering: Fokuserer på struktur i forsvar med en tight linje, samt en solid midtbane som kan både bryte opp motspill og støtte angrep så vel som forsvarsfireren.
  • Ungdomsutvikling: Sterk vekt på integrering av unge spillere fra akademiet, noe som kan gi laget frisk energi og nye perspektiver. Dette er kanskje området hvor Romeu i størst grad skiller seg fra sine ekstremt suksessfulle forgjengere, nettopp ved å tørre å eksperimentere med lagoppstillinger som på papiret ikke nødvendigvis er de sterkeste, men som på sikt (forhåpentligvis) vil gi oss flere typer som Aitana, Alexia m.fl.
  • Lagkultur: Arbeider for å bygge en sterk lagkultur, der samhold og kommunikasjon er sentrale elementer. Romeu beskrives som en veldig «hands on» type manager som snakker mye mer hver enkelt spiller og verdsetter trygge relasjoner både mellom spillere og støtteapparat, men likefremt spillerne mellom.

Forventninger

  • Målsetting: Kort fortalt er det et vanvittig brutalt forventningspress på unge Romeu, ikke bare på å vinne samtlige turneringer man deltar i, men også å underholde og slå tidligere scoringsrekorder på veien. Samtidig implementering av unge spillere fra eget akademi blir en nøkkelfaktor for Pere Romeu fordi han samtidig må levere resultater, underholdning og ikke minst stabilitet.
  • Konkurranser og trofeer: Skal Romeu lykkes må han og hans team håndtere forventningene i ligaen, cupene og WCL, dvs. aller helst rent bord.
  • Spillestil: Fortsette å bygge på det offensive, attraktive spillet som har vært kjennetegnende for Barcelona Femení. Scoringsrekorder skal brytes, nye motstandere skal ydmykes og maltrakteres til det ugjenkjennelige og Barcelona-toget skal opp i enda høyere fart.

Pere Romeu er en spennende konduktør som har fått kanskje både verdens beste og samtidig én av verdens mest krevende jobber – å bergta overglupske og sensasjonelt bortskjemte Culés samtidig som han sjonglerer Ballon d’Or-vinnere, falmende gudinner og nye jyplinger på vei opp. BONA SORT Pere!