De Jong time, no see – Gavi.

Man kan vel heller kalle det for «luksusproblemer» – men konkurransen om plassene er på vei til å bli knallhard. I sesongens innledende faser har størstedelen av førsteelleveren vært udiskuterbar. Tynn tropp, få alternativer, nå kan Hansi Flick se frem til endelig mye mer bredde og alternativer til sin disposisjon.

Sevilla venter søndag kveld, Bayern påfølgende onsdag og uken avsluttes mot Real Madrid på Bernabeu. Frenkie de Jong, Fermín López, Dani Olmo og sist og minst, Gavi. Alle fire har fått grønt lys av det medisinske apparatet og meldt klare for Flick. I tillegg til å ha Marc Casadó, Pedri og Pablo Torre, vil kampen om å få spille de største kampene bli knalltøff. Vil det bli problemfritt? Neppe!

Likevel, det kan ikke annet enn å føles godt om dagen for oss som følger Barcelona. Det blir svært viktig å ha tre poeng til gode før El Clásico, derfor må Sevilla beseires på Olympiastadion søndag. Hvem som starter den kampen er ikke godt å si enda, men sannsynligvis blir det Casadó og Eric García som de to sittende på midten og Pedri i den fremskutte rollen. Håpet er en komfortabel ledelse til pause.
Sannsynligvis får vi da se de Jong og Gavi i løpet av den siste omgangen. Hvem som er mest klar av Olmo og Fermín er usikkert, men man vil nok få se én av disse to.

Det aller mest spennende er kampen hjemme mot Bayern. Dette laget må helt klart toppes, og her har Flick flere alternativer. Er de Jong klar starter han som én av de to sittende i 4-2-3-1 systemet, med Casadó som makker. Han kan også velge Casadó og Pedri i de rollene, med Dani Olmo i 10’er rollen. Gavi er neppe i kampform nok til å ta en av plassene, mye mulig er det likevel at han kommer inn i sluttminuttene.

Disse to kampene vil så klart gi noen hint om hvem Flick velger i sitt første El Clásico.
At det er en morsom tid i vente for oss fans, det tror jeg alle kan skrive under på.
Vi snakkes søndag!