Barcelona tar imot Sevilla på Olympiastadion søndag kveld. 

Barcelona – Sevilla

Tid: Søndag 20. oktober, Kl. 21:00

Anledning: La Liga, 10. Serierunde

Sted: Estadi Olímpic Lluís Companys, Barcelona 

Sending: TV2 Sport Premium / TV2 Play  

En generalprøve før storkampene

Klubbfotballen er endelig tilbake etter en ny landslagspause, og Barcelona står foran en spennende og intens periode. De kommende ukene byr på to gigantoppgjør, først i Champions League mot Bayern München, og deretter El Clásico på Santiago Bernabeu. Før disse enorme kampene, venter imidlertid Sevilla på motsatt banehalvdel i det som kan beskrives som en generalprøve for katalanerne. Denne kampen gir en mulighet til å finjustere lagets form og rytme før de virkelig store utfordringene.

Sevilla: En skuffende start, men på bedringens vei

Et kjent fjes vender tilbake til Barcelona når García Pimientas Sevilla kommer til Catalonia. Sevilla har hatt en relativt skuffende start på sesongen etter deres standarder. Etter de fire første rundene i La Liga sto laget med kun to poeng, noe som fikk mange til å stille spørsmål ved lagets stabilitet. Siden da har de klart å snu trenden noe, med tre seire på de siste fem kampene, noe som har løftet dem opp til en 12. plass på tabellen.  

Historisk sett har Sevilla slitt mot Barcelona, og de siste møtene har vært ensidige. Barcelona har vunnet de siste fem oppgjørene med en samlet målforskjell på 10-1. Sevilla vil utvilsomt forsøke å bryte denne negative rekken og samtidig fortsette sin stigende trend i La Liga.


De siste 5 oppgjørene mot Sevilla. 

Barcelona: Fokus på nøkkelspillere og rotasjon

For Barcelona er dette en viktig periode, der de står foran noen av de største kampene denne sesongen. Hansi Flick må derfor balansere bruk av nøkkelspillere med reservespillere for å unngå overbelastning. Det meldes at Dani Olmo, Fermín López og Gavi er tilbake i troppen, noe som gir Flick flere alternativer før kampen mot Sevilla. Barcelona sin nye polske mann Wojciech Szczęsny er også blitt registrert og kan spille, men Flick har på pressekonferansen gitt uttrykk for at Peña fremdeles er hans mann mellom stengene.  

Spesielt viktig er det å håndtere situasjonen rundt stjerneskuddet Lamine Yamal. Under Spanias Nations League-kamp mot Danmark ble han byttet ut sent etter å ha merket ubehag i hamstringen. Selv om en medisinsk sjekk senere konkluderte med at det ikke var noe alvorlig, viste undersøkelsen at han hadde pådratt seg en mindre muskelstrekk. Dette er et varsko for Barcelona, da Yamal har vært under stor belastning denne sesongen. Med viktige kamper mot Bayern og Real Madrid på horisonten, er det forventet at Yamal spares mest mulig mot Sevilla for å unngå ytterligere skader.

Forslag til lagoppstilling: 

Peña

Koundé – Cubarsí – Martínez – Fort

Casadó – Garcia

Raphinha – Torre – Fati 

Lewandowski 

Viktigheten av seier 

Selv om blikket allerede er rettet mot de to kommende storkampene, er det avgjørende for Barcelona å ikke undervurdere Sevilla. Tre poeng i denne kampen er fortsatt viktige for å holde trykket oppe i La Liga. Med troppen styrket og flere nøkkelspillere tilbake, bør Barcelona ha god selvtillit. En seier mot Sevilla kan gi laget den nødvendige selvtilliten og momentet de trenger inn mot de avgjørende kampene som venter.

Visca Barça!🔵🔴  

Bilder: FC Barcelona, Sofascore.com. 

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord: https://discord.gg/yt8UHW6ByX  

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra ChatGPT, og kvalitetssikret av Blaugranas skribenter.