Juventus 0 – 2 FC Barcelona


Kampfakta
14′, 0–1 ved Ousmane Dembélé (Messi)
90′, 0-2 ved Messi (straffe)
Kort:
Juventus – Demiral, rødt (to gule), Cuadrado, Kulusevski,
FC Barcelona – Roberto

Oppskriftsmessig seier av Barcelona

Med Ronaldo borte var alles øyner rettet på Messi, og da argentineren ser en ledig Dembélé på motsatt side er han fryktløs. Dembélé mottar ballen, forserer frem og dryler ballen i mål. Går riktignok via en Juventus-stopper, men det er ikke nok. 1–0 til Barcelona allerede etter 14. minutter spilt.

Et klønete Barcelona slipper Juventus billig til allerede minuttet etter, men Morata er for offensiv i løpet sitt og blir felt av offsideregelen. Lagene går til pause med 0–1 som endelig resultat etter første halvdel.

I andre omgang blir Busquets byttet inn for Araujo (skade), og de Jong påtar seg rollen som midtstopper. Barcelona kommer til flere sjanser utover andre, men det skal ta en hel omgang før Fati blir felt innenfor 16. Straffe. Messi. Mål.

Barcelona vinner kampen 2–0 på bortebane, og kan reise hjem tre poeng rikere.

Vurderingene

Neto 3: Det skjer mer fremover i kveld enn det det skjer bakover. Skal dog. nevnes at han slipper inn tre offsidemål.

Roberto 4: Rotasjon er nøkkelen til suksess, og Dest får en velfortjent hvil etter storkampen mot Real Madrid. Roberto fungerer i kveld som en større defensiv brikke, mens Alba er med på løp. Har tydeligvis jobbet med markering på trening, og er stabil bakover.

Araujo 4: Det er et eller annet som skjer i det bakre felt i kveld, men jeg klarer ikke å peke på hvem det er som slipper Juventus så billig til på de to første offsidemålene (kontringer). Jeg synes generelt at begge stopperne gjorde en god jobb. Araujo kanskje mer ineffektiv i kveld enn det han pleier å være? Litt rufsen i starten av kampen og glipper også i enkelte situasjoner. Likevel trygg bakover, og skal ikke belastes nevneverdig. Byttes ut pga. skade.

Lenglet 4: Lenglet som vanlig trygg, og jeg har tidligere vært svært skeptisk til ham, men nå begynner han å nærme seg et utvilsomt høyt nivå. Har dessuten jobbet med pasningsfoten det siste året.

Alba 5: En spiller jeg mener har fått mye ufortjent i starten av sesongen er Alba. Jobber mer offensivt i kveld, slik at Pedri kan ligge dypere. Kommer til et par sjanser, bommer også på skrått hold inne i 16, men likevel en viktig bidragsyter. Pasningsspillet også helt der oppe.

Pjanic 4: Kjemien mellom de Jong og Pjanic er upåklagelig, og i kveld styrer de midtbanen bakover og fremover. Pjanic delaktig i flere angrepssituasjoner.

De Jong 5: Har ikke hatt en ideell start i Barcelona, men i kveld er han steingod. Takler også stopperrollen sin kjempefint i andre omgang. Markeringsevnen til de Jong er uvurderlig.

Pedri 6 (BB): Milde måne for en spiller Pedri er. Dette er potensialet hans, og det er vanskelig å tolke kallenavnet hans, men er vi enten på Pedrinho eller Pedriesta? Jeg vet ikke. En utrolig nærteknikk, god i gjenvinningsfasen, skaper tidvis store sjanser og nærmer seg sitt første mål/assist.

Dembélé 5: Sliter tidvis i starten av kampen før han i det 13. minuttet får ballen av Messi fra venstre langside. Forserer frem og lader skuddfoten utenfor 16. Mål. 0-1. Tar seg sammen etter målet og bidrar positivt på høyre langside. Imponerende teknikk av franskmannen, men han må jobbe med egoismen sin. Er alt for snill med medspillerne sine, og sentrer mer enn han skyter.

Messi 5: Styrer midtbanen på elegant vis. Er fortsatt stiv foran mål, men ser mer tent ut denne kampen. Assisterer Dembélé, og får også med seg et straffemål på slutten. Ekstremt viktig spiller i spillets oppbygging.

Griezmann 3: Franskmannen har definitivt ikke målteft, men jeg synes han likevel imponerer bak i leddet som den spilleren han egentlig er og bør være. En tilrettelegger mer enn en kraftspiss. En uheldig sammenligning med Suarez har gjort at han har et større press på seg hva gjelder antall mål enn hva han faktisk gjør i det offensive felt. I kveld er han bankers i gjenvinningsfasen.

Innbyttere:

Busquets 3:

Fati 3:

Firpo N/A:

Braithwaite N/A:

Er du enig i vurderingene? Diskutér!