FC BARCELONA 5 – 2 REAL BETIS


Kampfakta
22′, 1–0 Ousmane Dembélé
47′, 1–1 Antonio Sanabria
49′, 2–1 Antoine Griezmann
62′, 3–1 Lionel Messi
74′, 3–2 Loren Moron
82′, 4–2 Lionel Messi
90′, 5–2 Pedri
Kort:
Barcelona – Ansu Fati, Perdi
Real Betis – Aïssa Mandi, Àlex Moreno, Aïssa Mandi (rødt)

Uten Messi fra start er Barça tvunget til å spille på andre strenger, enn å til stadighet søke argentinerens genialitet, for å løse enhver floke. Og allerede innen de første ti minuttene får både Griezmann og Fati et par sjanser hver til å sende Barça i ledelsen tidlig, men uten hell. I samme periode varter også ter Stegen opp med en solid redning på et skummelt hjørnespark fra Betis.

Betis utligner rett før hvilen

Barcelona starter sterkt og får uttelling for den positive fotballen i første halvdel av førsteomgang. Etter 22 minutter fyker Barça oppover på en kontring hvor Griezmann mottar ballen sentralt i banen, franskmannen løfter blikket og finner sin medborger Dembélé på høyresiden som skjærer innover mot venstrefoten og hamrer ballen inn høyt i målet.

Så svarer gjestene rett før dommer Guillermo Cuadra blåser til pause. Spillet til Betis har i stor grad handlet om venstrekanten, og det er der det skjer nå også. Tidligere Barça-ving Tello mottar ballen av Canales og med et «Alba-aktig» innlegg lavt bak ryggen på forsvarerne finner han Sanabria, som forøvrig også har fortid i Barcelona, som bredsider inn 1–1.

Messi inn til andreomgang utgjør umiddelbar effekt

Barças nummer ti kommer inn for Ansu Fati etter hvilen, og presenterer seg umiddelbart. Denne gangen er det Barcelonas tur til å angripe langs venstrekanten. Alba kommer stormende nedover fra sin backplass i kjent stil og legger inn lavt mot Messi, men istedenfor å avslutte hopper argentineren over ballen idet både Bravo og Mandi stormer ut for å avverge. Bak Messi lurer Griezmann som umulig kan bomme. Barça oppe i 2–1.

Så kløner Aïssa Mandi det til på strek. Bravo er utspilt når Griezmann spiller Messi igjennom, men argentineren står for skrått og sentrer ut mot Dembélé som prøver skuddet, det blokkeres av Mandi som står på strek, men ved hjelp av VAR-bilder blir det dømt hands, direkte rødt og straffe til Barcelona. Det direkte røde er kanskje strengt(?) men straffe ble det, som Messi satt udiskutabelt, høyt oppe ved høyre kryss. 3–1.

Real Betis skulle dog bevare spenningen litt lenger, selv med 10 mann, når både Sergi Roberto og Piqué på klønete vis blir utspilt høyt oppe langs høyrekanten. Àlex Moreno ender opp med ballen og bare fosser på inn i feltet, drar av Lenglet før han slipper «femogførti» til innbytter Loren Moron som har en enkel jobb med å bredside inn den på sitt første touch(?) etter innhoppet.

Omsider kom målet fra åpent spill

Etter litt småspill på høyrekanten fra Messi, Trincão og Roberto varter sistnevnte opp med en lekker hælflikk til Messi som banker ballen i mål over hodet på Claudio Bravo. 4–1 og mål fra åpent spill fra en Messi som måtte dra litt ekstra på smilebåndet. Like etter setter Messi hat-tricket, men det blir korrekt annullert for offside i forkant.

Helt mot slutten får Pedri sette den siste spikeren i kista da et lavt innlegg fra Sergi Roberto ruller forbi alt og alle til en 17-åring mutters aleine på bakerste.

Vurderinger

Marc-André ter Stegen (4): Varter opp med en sterk redning tidlig i kampen. Er god i frispillingen bakfra. Kan ikke klandres for scoringene til Betis.

Sergi Roberto (3+): Real Betis er tydelig opptatt av å angripe langs venstrekanten innledningsvis, likevel klarer ikke Roberto å komme oppi ballfører og hindre gjestene å angripe. Svak defensivt og ligger i undertegnedes øyne an til tilnærmet stryk, men plutselig smeller han til offensivt mot slutten av kampen og noterer seg for to målgivende. Litt ekstra ros for en herlig hælflikk på 4–2-scoringen.

Gerard Piqué (2): Det går treigt med Piqué om dagen. Det er tydelig at Koeman ønsker at Piqué og Lenglet skal bidra i presset når midtbanen sliter, men Piqué klarer ikke å forflytte seg raskt nok til at dette lykkes. Etterlater seg store rom defensivt, som på

Clement Lenglet (2+): Spiller en kamp litt under pari. Ingen voldsomme feil, men i likhet med sin stoppermakker er det likevel jevnt over svakt.

Jordi Alba (4): Spiller en god kamp i dag, Alba. Ser litt sliten ut til tider, men leverer likevel varene.

Sergio Busquets (4): Tør påstå dette var den beste kampen Busquets har spilt på en stund. Samarbeider godt med Frenkie i presspillet, posisjonerer seg godt slik at han ikke blir eksponert for mangelen på tempo, og strør gode baller rundt seg.

Frenkie de Jong (4+): Svært dyktig når Barcelona presser høyt, sikker i pasningene og fint driv de gangene han avanserer med kula. Godt gjennomført kamp. Oppe og lukter på en femmer.

Ousmane Dembélé (4): Har flere gode initiativer langs høyrekanten og druser inn 1–0 på vakkert vis med venstreslegga. Blir byttet ut til fordel for Trincao.

Pedri (4): Kroner en solid oppvisning med scoring på tampen. 17-åringen fortsetter å imponere.

Ansu Fati (3): Spiller en god omgang før han blir byttet ut til fordel for Messi i pausen. Får seg en smell som muligens er grunnen til dette. Hadde med stor sannsynlighet havnet på 4, eller mer, hadde han fått flere minutter på matta.

Antoine Griezmann (3): Misser et par-tre gode sjanser innledningsvis, men viser godt overblikk når han finner Dembélé på 1–0-scoringen. Får sin scoring til slutt på en sjanse selv ikke han kunne bomme på. Synes Griezmann gjør mye riktig i dag, hvordan han posisjonerer seg, samhandlingen med lagkameratene, men må trekkes for at det ennå ikke sitter i avslutningene – det er tross alt angriperens hovedoppgave.

Innbyttere

Lionel Messi (5+) BB: Kommer inn etter pausen, og selv om han ikke nødvendigvis redder et lag som sliter (som alt for ofte har vært tilfellet) kommer han likevel inn, endrer og avgjør hele kampen. Skaffer seg også det etterlengtede målet fra åpent spill. Banens beste i dag.

Francisco Trincão (3): Får spille de siste 25, og gjør det helt greit. Man kan se det fortsatt er mye som bor i gutten som ennå ikke har blomstret fullt ut, men det blir spennende å se hva framtiden bringer.

Martin Braithwaite N/A: Kommer inn for Griezmann, men rekker ikke sette preg på kampen.

Miralem Pjanic N/A: Kommer inn for Busquets i sluttminuttene.