Håpløse defensive involveringer og offensiv treffsikkerhet på linje med en muskedunder på landsskytterstevnet, kunne aldri ende bra.

CÁDIZ CF 2 – 1 FC BARCELONA

Kampfakta
8′, 1–0 ved Álvaro Giménez
57′, 1–1 ved Pedro Alcala (selvmål)
63′, 2–1 ved Álvaro Negredo.
Kort:
Barcelona – Lenglet, Alba

En dyster kveld i Sør-Spania

Det er La Ligas dårligste hjemmelag som åpner målkontoen. Mingueza faller over ende etter kjemping om posisjon i feltet på en innover-skrudd corner. I et forsøk på å klarere ballen med hodet etter å ha reist seg opp, ender stopperen opp med å sende den på eget mål. Ter Stegen avverger headingen, men ballen blir sprettende på mållinjen og dermed kan Álvaro Giménez kan enkelt tuppe den over streken. 1–0. Utover det skjer det fint lite i resten av kampens første 45 minutter, og lagene går til pause på den samme stillingen.
Barcelona går som forventet offensivt til verks i andre omgang, og er betydelig mer giftige offensivt med Pedri og Dembélé inn for Coutinho og Mingueza. Etter mange fine kombinasjoner offensivt, klarer endelig Messi å tre igjennom Alba. Fra skrått hold forsøker venstrebacken å sende den på tvers av feltet, men ballen går via foten på en Cadiz-forsvarer og forbi hjemmelagets sisteskanse 1–1! Like etter utligningen er det umiddelbart total kollektiv kollaps for Barça. Alba kaster ballen hardt i retning eget mål, Lenglet lar ballen passere og ter Stegen prøver å klarere ballen på merkelig vis. Balladen ender med at Negredo kan spasere ballen i mål. 2–1. Barcelona presser på den siste halvtimen og skaper et par gode sjanser, men det vil seg virkelig ikke. Dermed ender kampen med sesongens fjerde tap (!).

Vurderingene

Ter Stegen 1:
Kunne ha gjort en bedre jobb på 1–0-målet, slev om han naturligvis blir overrasket over headingen fra Mingueza. Prøver å klarere ballen etter Lenglets hodemist i stedet for å blokkere eller bare forhindre motstanderen i å passere, noe som fremstår som et svært merkelig valg.
Dest 3:
Har mange gode offensive initiativ og kunne fort hatt en målgivende eller to med litt hell. Står feilposisjonert defensivt ved et par anledninger, noe som fører til i hvert fall ett farlig gjennomspill. Nære ved å score i andreomgang.
Mingueza 2:
Har en uheldig involvering som leder direkte til mål. Blir muligens utsatt for en forseelse i forkant, men opptredenen i etterkant er likevel ikke noe å skrive hjem om.
Lenglet 1:
Franskmannen lager flere unødvendige frispark og sliter i hodeduellene. Klarer heller ikke å skape noe særlig bakfra med ball i beina da han ofte velger den trygge løsningen. Fullstendig hodemist på hjemmelagets andre scoring.
Alba 2:
Er svært lite involvert i første omgang og har et betydelig antall balltap, inkludert et par merkverdige feilpasninger. Sender av gårde et merkelig kast som til slutt ender i baklengs. Bidrar likevel til Barcelonas scoring.
Busquets 3 BB:
Innleder kampen med en samling av feilpasninger og i beste fall upresise pasninger. Tar seg opp etter hvert og har blant annet en del viktige gjenvinninger utover i kampen. Leverer et nydelig gjennomspill til Dest som hadde fortjent å bli stående som en målgivende.
De Jong 2:
Har, i likhet med sin makker Busquets, mange upresise pasninger og valg som setter lagkamerater i vanskelige situasjoner. Blir for enkelt passert flere ganger.
Griezmann 2:
Sliter virkelig med å markere seg når han spiller sammen med Messi. Havner ofte i vanskelige situasjoner med ballen. Har likevel en del gode offensive involveringer, uten at det omsettes til noe.
Messi 2:
Etter et par kampers hvile, løper argentineren mer i dag enn tidligere denne sesongen. Forsøker seg på mange gjennomspill uten at noen av dem blir presise nok til at det blir virkelig farlig. Tar mange frispark uten å virkelig skape noe farlig.
Coutinho 1:
Brasilianeren på venstreving er dessverre en god oppskrift på å senke tempoet til og ufarliggjøre Barcelonas angrep. Mottar ofte ballen uten å orientere seg og følgelig blir førsteberøringen ikke inn i truende rom. Har også mange unødvendig balltap.
Braithwaite 2:
Svært lite involvert foruten om et par skuddforsøk i førsteomgang. Blir spilt halvveis alene med keeper i første omgang, men klarer ikke å overliste hjemmelagets sisteskanse.

Dembélé 2:
Bidrar til å skape bredde i angrepet, men klarer ikke å utrette noe nevneverdig.