Et Barcelona-lag på hælene pluss en målkåt Mbappé er lik katastrofe.

FC BARCELONA 1 – 4 PARIS SAINT-GERMAIN FC

Kampfakta
27′, 1–0 ved Lionel Messi
32′, 1–1 ved Kylian Mbappé (Verratti)
65′, 1–2 ved Kylian Mbappé
70′, 1–3 ved Moise Kean (Paredes)
85′, 1–4 ved Kylian Mbappé (Draxler)
Kort:
Barcelona –
PSG – Gueye

Fullstendig avkledd på eget gress

Førsteomgangs første halvdel er stort sett svært jevnspilt. Begge lagene forsøker å etablere et spill, samtidig som de frykter å blottlegge seg bakover. Spillet blir deretter. Men etter om lag 25 minutter smeller det endelig. Messi sender avgårde en høy gjennombruddspasning til en fremadstormende de Jong. Sistnevnte blir hektet av Kurzawa, noe som gjør at Kuipers velger å peke på krittmerket. Straffesparket omsettes av Messi på kontant vis. 1–0! Gleden varer imidlertid ikke særlig lenge. Gjestene varter opp med et par raske kombinasjoner som gjør Barça-spillerne svimle. Mbappé lurer Lenglet før han fra kloss hold dundrer ballen forbi en sjanseløs ter Stegen. 1–1. Etter målet er det PSG som overtar initiativet og presser på fremover. Stillingen står seg likevel til pause.
Andreomgangen fortsetter i det samme sporet som den første. Barcelona-forsvaret blir fullstendig avkledd av et angrepsvillig bortelag. Først putter Mbappé en retur i mål. 1–2. Deretter kan Moise Kean nærmest løpe ett innlegg i mål uten motstand. 1–3. Barça forsøker seg på et siste krampetrekk, men det kan bare ende på én måte. Mbappé blir spilt gjennom og scorer på vakkert vis. 1–4. Kampen ender også lik, og resultatet gjenspeiler i bunn og grunn kampbildet.

Vurderingene

Ter Stegen 2:
Kan ikke gjøre stort på den første eller tredje scoringen. Har flere solide redninger. Er til tider ustø med ball i beina. Burde vært mer proaktiv på innlegget i forkant av det tredje målet.
Dest 1:
Får ingen enkel oppgave i å demme opp for Mbappé og co, og sliter stort med å gjøre nettopp den jobben. Blir flere ganger passert uten nevneverdig kamp. Sover i markeringen på det andre målet. Forsøker tilsynelatende sitt beste, men det er dessverre ikke godt nok.
Piqué 2:
Til tross for lange måneder på sidelinjen er Geri strengt tatt lagets beste forsvarer, men det sier muligens mindre om ham enn det gjør om lagkameratene. Posisjonerer seg godt på dødballer. Havner ofte på etterskudd, spesielt i andreomgang.
Lenglet 1:
Stopperen blir dessverre totalt avkledd av motspillere ved flere anledninger, blant annet av Mbappé på utligningen. Blir haltende etter i altfor mange situasjoner. Taper de fleste luftduellene.
Alba 2:
Veteranen sliter både offensivt og defensivt. Forsøker seg som vanlig mye fremover i banen, men klarer ikke å skape noe særlig. Har altfor mange feilpasninger.
De Jong 3:
Har mange gjenvinninger og løper i ett sett innledningsvis. Modig løp i situasjonen hvor han blir tildelt straffe. Slipper markeringen på det tredje målet imot. Blir betydelig mindre involvert utover i kampen, men er likevel en av de eneste som står løpet ut.
Busquets 1:
Busi starter kampen greit, men forfaller dessverre etter hvert som kampuret tikker og går. Blir stort sett løpende imellom i stedet for å posisjonere seg klokt.
Pedri 3:
Spanjolen viser en stoisk ro med ballen tidlig i kampen. Har også mange sterke gjenvinninger. I likhet med mange andre faller nivået utover i kampen.
Dembélé 1:
Lynvingen sliter virkelig med å finne seg til rette i kampbildet. Blir for det meste liggende bredt og blir dermed lite involvert i lange perioder. De gangene han faktisk er involvert blir enten valgene for dårlig eller avleveringene for svake.
Messi 3:
Herlig pasning til Frenkie i forkant av situasjonen hvor sistnevnte får straffe. Prøver iherdig å sette opp kombinasjoner med lagkamerater i siste tredjedel, men ikke alle er på samme bølgelengde som argentineren.