Messi bestemte seg for å skru på turboen etter en grå og uinspirerende førsteomgang.

FC BARCELONA 3 – 0 ELCHE CF

Kampfakta
48′, 1–0 ved Lionel Messi (Braithwaite)
69′, 2–0 ved Lionel Messi (de Jong)
65′, 3–0 ved Jordi Alba (Braithwaite)
Kort:
Barcelona –
Elche –

Søvndyssende førsteomgang, brukbar andreomgang

Begge lagene starter kampen med en stor sjanse hver, og muligens er det Barcelona som er mest heldig idet bortelaget ikke makter å omsette en svært god mulighet fra om lag fem meters hold. Etter 20 minutter er det nærmest ubegripelig at Trincão ikke scorer. Portugiseren drar seg forbi to forsvarspillere innenfor sekstenmeteren på nydelig vis, men alene med keeper svikter han totalt. Resten av omgangen er ikke noe å skrive hjem om og kan oppsummeres med et par stikkord: Stillestående, uinspirert og grått.
I pausen har Messi, etter alt å dømme, fått nok av Barcelonas uinspirerte spill. Et par minutter ut i andreomgang setter nemlig kapteinen på turboen og drar seg forbi et par motspillere i gjenkjennelig stil. Deretter kombinerer han fint med Braithwaite, før han lirker ballen forbi bortelagets målvakt. 1–0! Om lag 20 minutter senere er det de Jongs tur til å vise seg frem. Nederlenderen løper rett gjennom Elche-forsvaret før han spiller ballen på tvers til en ventende Messi som scorer sitt andre mål. 2–0! Noen minutter senere får Alba æren av å legge på til 3–0 etter fint forarbeid av Messi og Braithwaite. Kampen ender også slik.

Vurderingene

Ter Stegen 2:
Ter Stegen har ikke stort å ta seg til. Makter likevel å ha et par svake involveringer. Gir et par unødige returer på enkle skudd og gjør seg på ingen måte autoritativ i feltet. Har en fin redning mot slutten av kampen.
Mingueza 3:
Den konverterte stopperen har et par fine gjennombruddspasninger, men har ellers lite å bidra med fremover i banen. Har stort sett grei kontroll defensivt, selv om han noen ganger havner på etterskudd som følge av svake valg.
Piqué 3:
Geri lever ingen blendende opptreden, men er stort sett mer betryggende defensivt enn sin stoppermakker. Posisjonerer seg som regel smart og har grei kontroll defensivt.
Umtiti 2:
Stopperen har flere lugubre involveringer. Er jevnt over treig ballbehandling og upresis i avleveringene. Bedrer seg litt utover i kampen.
Alba 3:
Veteranen er stort sette unormalt lite involvert i det offensive spillet. Scorer etter et fint løp og en god avslutning.
De Jong 4:
Nederlenderen leverer en solid kamp. Tar gode valg og er treffsikker i avleveringene. Herlig løp i forkant av Messis andre scoring.
Pjanic 2:
Pjanics bidrag fra ankerrollen er ikke særlig inspirerende. Ballen går som regel på tvers av banen, noe som gjør det enkelt å forsvare seg for bortelaget. Har en del unødvendige balltap.
Pedri 3:
Unggutten har flere gode initiativ fremover, noe som gjør han til unntaket snarere enn regelen. Ved flere anledninger kombinerer han fint med medspillere i siste tredjedel, særlig Messi. Blir til tider litt ubesluttsom.
Trincão 3:
Portugiseren får muligheten på høyrevingen og utnytter den godt. Svært aktiv i siste tredjedel og skaper flere gode muligheter, særlig i førsteomgang. Presisjonsnivået faller imidlertid utover i kampen og han blir etter hvert lite involvert.
Messi 6 BB:
Kapteinen starter litt reservert, men når han først bestemmer seg for at nok er nok, kan ingen stoppe ham. Skaper det første målet tilnærmet på egenhånd. På den andre scoringen er han like kald og rolig som dagen er lang. Fin pasning til Braithwaite i forkant av den tredje målet.
Braithwaite 3:
Dansken har stort sett svak ballbehandling når han han spilles opp. Posisjoneringen er også jevnt over lite imponerende. Skal likevel honoreres for involveringene i forkant av det første og det tredje målet.

Dembélé 3:
Angriperen klarer ikke å endre på kampbildet noe særlig. Gjør likevel en grei opptreden.
Busquets 3:
Kommer inn når bortelaget har løpt seg tom og får dermed en grei jobb med å sikre seieren. Gjør det han skal.