Etter at Atlético igjen avga poeng i helgen er Barcelona nå, med kveldens seier, kun fire poeng bak tabelltoppen

FC BARCELONA 3–1 SD HUESCA

Kampfakta
13′, 1–0 ved Messi (Sergio)
35′, 2–0 ved Griezmann (Pedri)
45+3′, 2–1 ved Rafa Mir (str)
53′, 3–1 ved Mingueza (Messi)
90′, 4–1 ved Messi (Trincao)
Kort:
Huesca – Insua, Escriche

To kremmerhus og ingen hjemme hos VAR

Mot et av ligaens aller svakeste lag var det forventet at Barcelona skulle ta alle tre poengene. Før kvarteret spilt viste kaptein Messi vei, da han banket ballen i tverra, ned i strek, opp i tverra igjen, og i mål. Ikke verst når man først tangerer tidligere kaptein Xavi for flest kamper i klubbens historie.
Messi virket å inspirere en annen venstrefoter, for Griezmann var ikke noe dårligere da han ti minutter før pause klinket ballen opp i øvre venstre hjørne. På de to målene blir Busquets og Pedri stående med målgivende på pasninger som på ingen måte skapte målene.
Rett før pause går Rafa Mir i bakken, etter å ha bommet på et fremspill. De fleste tror at dommer har blåst hjørnespark, men det viser seg at det er dømt straffe. Dest som var i situasjonen er ikke borti Mir, når man ser på reprisen, og spissen bommer på ballen før han hopper forbi ter Stegen. Keeperen er riktignok nær Mir, men ikke nok til at det skal dømmes straffe på det. Hvorfor dommer ikke er ute og ser på en skjerm for å få revurdert sin egen avgjørelse, da dette er av den subjektive arten, er uforståelig, men straffe blir det, og Mir setter den forbi ter Stegen.

Minguezas første

Det lille håpet Huesca tente før pause ble fort borte. Kun åtte minutter tok det Messi å prikke ballen på pannebrasken til Mingueza. Forvareren stanget inn sin første scoring for A-laget, og scoringen tok mye av spenningen ut av kampen. Herifra cruiset Barcelona mot seier, og Koeman gjorde etterhvert alle sine bytter. På tampen kontrer Barca med Messi, som spiller Trincao som igjen legger igjen til Messi. Argentineren gjør som han så ofte har gjort tidligere, og klemmer ballen helt nede ved venstre stolperot. 4–1 blir sluttresultatet, og Barcelona har nå for alvor heng på tabelltoppen.

Vurderingene

Ter Stegen 4:
Får en straffe blåst mot seg som aldri burde vært blåst, og man kan lure på hvorfor man har VAR når sånt ikke lukes bort. Får ikke trekk for det her, og gjør ellers en god kamp
Dest 4:
Passer veldig godt som en ren vingback, og i dag er unggutten nære på å score med venstrebeinet fra langt hold. Utfordrer offensivt, er driblesterk, og spiller seg stadig varmere i trøya.
Mingueza 5:
Jobber godt på høyresiden sammen med Dest, og er trygg bakover. Stanger også inn sitt første mål for A-laget, som setter prikken over i-en på en god dag på jobb.
de Jong 5:
Sikker i forsvar, god på å komme på riktig side når laget blir kontret mot, og en god igangsetter. Hadde rett før pasue 60/60 i pasningssikkerhet, og er kveldens mest ballsikre spiller.
Lenglet 3:
Unngår de klønete feilene han har gjort denne sesongen, men havner ofte på feil side når Barca blir kontret på. Er den svakeste forsvareren i dag, noe som ikke sier så mye slik de fire andre spilte.
Alba 4:
Rollen som vingback passer Alba perfekt. Har et skudd i tverra i kveld, og er fint med fremover, ettersom han har færre defensive arbeidsoppgaver.
Busquets 4:
Gjør en helt ok kamp i kveld. Målene kommer stort sett fra initiativ fra de forover, og Busquets har noen unødvendige balltap. Posisjonerer seg godt både i forsvar og angrep, og spiller en rutinert kamp.
Pedri 5:
Kvikk i både hode og føtter, duellsterk, og viser igjen i kveld hvorfor han er en av de første Koeman setter inn i startelleveren sin.
Messi 6–BB:
Åpner målshowet med en ball som treffer tverra i vestre kryss to ganger før den krysser dødlinja. Er så sentral i spille som man forventer, og serverer også Mingueza på stopperens første A-lagsmål, og scorer sitt andre på tampen av kampen.
Dembélé 4:
Får mindre bakrom enn mot eksempelvis Sevilla, og blir litt borte i kampen til tider. Setter på turboen når sjansen byr seg, og ballen sitter også klistret til føttene når franskmannen utfordrer. Mangler de store sjansene man forventer at en (falsk) nier i Barcelona kommer til, ellers en grei kamp.
Griezmann 5:
Hvilket mål som er finest av Messi sitt og Griezmann sitt blir som å velge mellom en Ferrari og Masserati. Et utsøkt kremmerhus ogå fra franskmannen. Kanskje ikke like dominerende i angrep som Messi, men franskmannen er nede og blokkerer innlegg rundt timen spilt. Jobber hardt og gjør en god figur i kveld

Moriba 4:
Unggutten får en liten halvtime, og rekker å vise frem både overblikk, pasningsfot og duellstyrke. Utretter ikke stort i et lag som allerede har vunnet kampen.
Araujo 4:
Urugayaneren kan være fornøyd med et kort innhopp etter skadeavbrekk. Er den samme kompromisløse stopperen vi har blitt glad i.
Trincao 3:
Blir borte på høyrekanten i det korte innhopet sitt. Må ta bedre vare på alle spilleminutter han får, selv om han legger igjen ballen og sånn sett får assist på et mål der Messi gjør 90% selv.