Barcelona hadde tilsynelatende full kontroll i Valencia i kveld, men horribelt forsvarsspill sørget for poengdeling mot Levante.

God første omgang
Barcelona gikk ut i 100 de første minuttene, og både kunne og burde ledet. De Jong fikk spilt fri Pedri ved to anledninger, og det var smått utrolig at unggutten ikke fikk satt noen av skuddene i mål.
Kampen roet seg litt etter den intense åpningen, men etter 25 minutter kom kveldens første scoring. Alba spilles fri på venstresiden og legger inn. Ballen går via hodet på en Levante-forsvarer og i en høy bue. Inne i feltet ligger Messi klar horisontalt, og banker ballen nede i høyre hjørne.
10 minutter senere kom scoring nummer to. Messi blir spilt fri i mellomrommet og setter fart. Han slipper ballen helt perfekt til Dembèlè på høyresiden, som igjen tupper ballen 45 grader ut. Der har Pedri løpt seg fri og kan enkelt sette inn 0-2 for gjestene.
Kastet bort to ledelser
Hjemmelaget tok initiativet i den andre omgangen, og etter 57 minutter kom reduseringen. Et innlegg fra høyre treffer Melero perfekt, som enkelt kan heade inn 1-2 etter en duell med Roberto.
Bare tre minutter senere kom utligningen. Messi gir bort ballen i farlig område, og etter et veggspill banker Morales inn utligningen.
Etter 64 minutter var Barcelona igjen tilbake i ledelsen. Messi finner Griezmann på 16-meteren. Franskmannen mottar ballen feilvendt, og i en duell havner ballen plutselig til Dembèlè. Lynvingen banker til, og ballen fyker som et prosjektil opp i venstre kryss.
Kampen bølger frem og tilbake i etterkant av Barcelonas tredje scoring, men bare syv minutter før slutt sitter Levantes andre utligning for kvelden. Først opphever Piquè offsiden i gjennomspillet. I duellen på venstresiden blir Dest rundlurt to ganger, før innlegget treffer Leòn i feltet. Der er Piquè for sent oppi, og spanjolen får tuppet ballen forbi ter Stegen.
Barcelona makter ikke sette inn sin fjerde scoring, og kaster dermed bort både to poeng og det siste som var igjen av håp om et ligatrofè.

Vurderingene

Ter Stegen 3:
Kan ikke gjøre all verden med hjemmelagets scoringer. Ellers noen trygge og uproblematiske redninger, men ingen supermann mellom stengene i dag heller.
Araujo 3:
Får en kjenning etter bare kvarteret spilt. Likevel trygg og god defensivt utover i omgangen. Byttes ut for Roberto halvveis.
Piqué 1:
Hvor var du da Piquè forærerte ligagullet til den spanske hovedstaden? Henger ikke helt med på 2-2, selv om Messi naturligvis gjør det vanskelig for lagkameraten sin der. Opphever både offside og taper duellen i feltet på utligning nummer to. Forferdelig kamp.
Lenglet 2:
Ikke direkte skyld i noen av målene, isolert sett. Likevel er det vanskelig å spille solid defensivt med en jålete franskmann i de bakre rekkene. Denne stopperplassen trenger ikke Garcia å kjempe spesielt hardt for.
Alba 3:
Mye involvert fremover som alltid i sin vingback-posisjon. Slår innlegget via hodet til en Levante-forsvarer på Messi-scoringen. Blir litt usynlig i andre omgang, selv om løpene fremover gjennomføres som de pleier.
De Jong 3:
Nederlenderen kan takke Pedri for at han ikke står med to målgivende før 10 minutter er spilt. Leverer overraskende nok flere feilpasninger i første omgang. Løper mye, og er ikke langt unna scoring.
Busquets 2:
Ikke i nærheten av hva vi er vant til å se fra blekkspruten i 2021. Får ikke demmet opp i det defensive, og leverer heller ikke vakre fremoverrettede pasninger.
Pedri 4:
Åpner matchen med to gedigne sjanser, uten å klare å sette noen av de. På den tredje sitter derimot scoringen. Løper som vanlig mye. Byttes ut 20 minutter før full tid.
Dembèlè 5
Svak start på kampen før han får spilt seg litt varm. Vakkert løp og perfekt «timet» pasning på Pedri-scoringen. Vakker avslutning på Barcelonas tredje scoring. Byttes ut på tampen.
Messi 4 :
Ikke så involvert innledningsvis før han like gjerne banker til på hel volley og gir Barcelona ledelsen. Nære på flere scoringer. Må ta på seg skylden for utligningen.
Griezmann 2:
Gjør noen defensive løp i første omgang, men veldig usynlig i det offensive spillet. Er i duellen som til slutt ender med Dembèlè-scoring, men får ikke kreditert målgivende på den. Har løftet seg dette kalenderåret, men tilbake til Griezmann anno 2020 i kveld.

Roberto 1:
Kommer inn for Araujo etter hvilen. Blir knust i duell med Melero på reduseringen. Gjør ingenting nyttig hverken bakover eller fremover. Byttes faktisk ut på tampen, den beste avgjørelsen Koeman gjorde i kveld.