FC BARCELONA 2 – 1 GETAFE CF


Kampfakta
2′, 1–0 ved Sergi Roberto (Alba)
18′, 1–1 ved Sandro Ramirez (Aleñá)
30′, 2–1 ved Memphis Depay (de Jong)
Kort:
Barcelona – Araújo, Memphis, Lenglet
Getafe – Aleñá

Sesongens tredje ligakamp mot Getafe, og tidligere Barcelona-elever Sandro Ramírez og Carles Aleñá, ble sparket i gang under nydelig solskinn på Camp Nou søndag ettermiddag. I tillegg til en fartsfylt førsteomgang og tre poeng fikk vi også se det første glimtet av unge Gavi da den nybakte 17-åringen fikk sine første minutter i La Liga.

En førsteomgang full av liv

Ronald Koeman kunne finne fram gliset fra sidelinjen allerede etter to spilte minutter da Jordi Alba ble spilt fram langs venstrekanten av Depay. 32-åringen fant Bratihwaite med et lavt innlegg og dansken hoppet over kula til en fremadstormende Sergi Roberto som kunne skli inn en perfekt start på kampen.

Gleden skulle dog ikke vare lenge da La Masia-produktene på Getafe fikk gjestene tilbake i kampen igjen 17 minutter senere. Nesten ut av ingenting spilte Getafe seg framover i banen, helt opp til spissen Sandro som slo en herlig vegg med Aleñá før han avslørte en stillestående ter Stegen i buret og sendte ballen i garnet på ett touch.

Nederlansk «voetbal»-kunst

Etter en halvtimes spill syntes nysigneringen Memphis Depay det ikke var nødvendig å gjøre dette mer spennende enn det behøver å være. Busquets og de Jong spilte seg fri på vakkert vis på midten før sistnevnte fant sin landsmann Memphis til venstre. 27-åringen gjorde så alt selv, driblet seg inn i feltet, dro et par skuddfinter før han lynraskt rappet til kula og før noen rakk å reagere hadde ballen sneket seg inn ved nærmeste stolpe. Fantastisk gjort av mannen som allerede har blitt en publikumsfavoritt blant mange på Camp Nou.

Rett før pause fikk ter Stegen seg en solid smell da han fikk kneet til Enes Ünal i hodet.Tyskeren hadde nettopp kommet tilbake fra skade, men kom seg heldigvis opp igjen og fikk spilt videre.

Rotete andreomgang

Det ble dessverre ikke på langt nær den samme flyten i andreomgang som i den første. Muligens en blanding av litt dalende prestasjoner av Barcelona og et Getafe med en litt mer kynisk innstilling etter pausen. Med 15-20 minutter igjen måtte både Sergi Roberto og Braithwaite ut med skade og ble byttet ut til ungguttene Nico og Gavi – sistnevnte fylte nylig 17 år og spås en god framtid i klubben. I tillegg kom også Mingueza inn på tampen.

På et frispark dypt i banen viste Barcelona fram en frekk variant. Busquets løp seg fri inne i boksen og la igjen til en helt ledig Araújo som enkelt kunne bredside ballen i mål, men scoringen ble korrekt annullert for offside. I tillegg til en sjanse til Memphis på et innlegg fra Dest, klarte ikke Barcelona å skape stort annet i andreomgang og så seg fornøyde med tre poeng mot et Getafe som kjempet hardt.

Vurderinger

Marc-André ter Stegen 3: Selv om det på ingen måte er en tabbe, kan man nok likevel argumentere for at målet til Sandro kan reddes. Får seg en solid smell i duell med Ünal, men kommer seg heldigvis helskinnet fra det og fullfører kampen. Får ikke så mye annet å jobbe med resten av kampen. Er trygg i pasningsspillet.

Emerson 2: Både litt ja og nei. Generelt positive involveringer defensivt, men ikke så tilstede offensivt. At det lugger noe for en ny spiller i nytt lag er naturlig, kanskje spesielt i et lag med en så særegen spillestil. Undertegnede velger å «la tvilen komme til gode» da Emerson åpenbart trenger mer tid til å spille seg inn i laget og systemet.

Ronald Araújo 5 BB: En solid klippe bak i forsvaret og som virkelig tok ansvar i fraværet av både Piqué og García. Ser ut til å kunne hamle opp med hvem som helst, har stålkontroll rundt seg og vartet i tillegg opp med et par strøkne pasninger framover. Meget bra av 22-åringen.

Clément Lenglet 2: Blekner i forhold til Araújo, men spiller heller ikke veldig dårlig. Selv om vi ble spart for tabbene og involveringen som har kostet oss flere poeng tidligere, legger han heller ikke inn en voldsomt god søknad til å bli fast inventar i midtforsvaret fremover.

Jordi Alba 3: Startet kampen med en fin målgivende i klassisk Alba-stil. Dabbet litt av utover i kampen og traff på lite av innleggene etter dette.

Sergi Roberto 4: Var tidlig frampå og fikk nok x antall kilo løftet av skuldrene ved 1–0-målet. Spiller en kamp helt på det jevne uten å utmerke seg spesielt (utenom målet naturligvis). Vippes så vidt opp på fireren på grunn av scoringen.

Sergio Busquets 4: Vår kaptein og midtbanegeneral spilte nok en kamp knapt uten en eneste feil. I likhet med resten av laget klarer ikke Busquets å opprettholde flyten i andreomgang, men absolutt en godt spilt kamp.

Frenkie de Jong 5: Fortsetter den gode trenden han er inne i og seiler nok trygt opp som lagets beste spiller etter Messis exit fra klubben. Spiller nok en herlig kamp, spesielt førsteomgang, selv om andreomgang er mer rotete. Essensiell for lagets suksess og noterer seg for en målgivende.

Antoine Griezmann 2: Det går ikke på skinner for franskmannen om dagen. Kan dessverre ikke si han gjorde stort ut av seg de 83 minuttene han fikk spille, tvert imot, ingenting av det som ble skapt av sjanser gikk gjennom Griezmann.

Memphis Depay 4: Barças nye publikumsfavoritt spiller en forrykende førsteomgang og scorer et lekkert mål. I andreomgang skjer det dog nesten ingenting og det blir mer balltap og dribling uten hell.

Martin Braithwaite 3: Dansken ser ut til å ville hæl-flikke ballen i mål på 1–0-scoringen, men det resulterer uansett i et overhopp og en «jukse-assist» til Roberto. Til tross for en god førsteomgang forsvinner Braithwaite utover i kampen og må til slutt ut med skade.

Innbyttere

Sergiño Dest 2: Kom inn etter en times spill for Emerson. Rakk på den tiden å komme til flere innlegg enn brasilianeren uten at det førte til stort. Får ellers for lite tid å utmerke seg.

Gavi N/A: Kom inn for Sergi Roberto med et kvarters tid igjen. Leken og lett, og man kan antyde allerede nå at dette er en spiller Barça-fansen kan få stor glede av i årene som kommer.

Nico González N/A: Kom inn samtidig som Gavi for Braithwaite. 19-åringen som er tiltenkt erstatter for Busquets blir forhåpentligvis oftere å se utover i sesongen.

Mingueza N/A: Fikk spille de siste 8 minuttene da han kom inn for Griezmann.