Ansu Fatis magiske scoring toppet en meget underholdende Barcelona-aften.

FC BARCELONA 3 – 0 LEVANTE UD

Kampfakta
7′, 1–0 ved Memphis Depay
56′, 2–0 ved Luuk de Jong (Dest)
90+1′, 3–0 ved Ansu Fati
Kort:
Barcelona – Gavi
Levante – Postigo, Pepelu, Clerc

La Masia-show

Etter drøye fem minutter spilt er Memphis på farten. Nederlenderen dribler seg vakkert forbi to Levante-spillere og inn i sekstenmeteren, før han hektes i foten. Straffesparket setter han kontant i venstre hjørnet. 1–0! Barcelona viser gode offensive takter, og etter snaue kvarteret trer Dest ballen gjennom til Luuk de Jong. Det utskjelte nederlandske fyrtårnet gjør ingen feil alene med keeper. 2–0! Barça fortsetter å skape sjanser, men stillingen står seg til pause.
Andre omgang fortsetter mer eller mindre i det samme sporet. Barcelonas unggutter styrer showet på Camp Nou. Avslutningene er imidlertid ikke mye så skrive hjem om – før Ansu Fati entret banen. Etter om lag 320 dager å sidelinjen kommer stjerneskuddet inn til stående applaus. Og det var nok skrevet i stjernene: Fati mottar ballen 15 meter inn på Levantes halvdel, setter fart og klinker ballen lavt i mål fra omtrent 20 meter! 3–0! Unggutten runder av meget fin ettermiddag på Camp Nou.

Vurderingene

ter Stegen 4:
Har lite å gjøre på, men gjør ingen feil når han først er involvert. Fin benparade på bortelagets første skudd på mål.
Mingueza 3:
Ingen imponerende kamp av forsvarspoteten Mingueza. Gjør ingen store feil, men sliter med å skape noe på høyresiden. Det blir for mange innlegg som går utover dødlinjen eller rett i Levante-keeperens hansker.
Piqué 3:
Geri har en utrolig bom på tilnærmet åpent mål halvveis i første omgang. Har for det god kontroll defensivt og har generelt lite å gjøre på. Ikke like skarp med ball som sin stoppermakker.
Garcia 4:
Flere gode oppspill mellom linjene. Har for det meste god kontroll på det lille bortelagets angripere foretar seg fremover. Generelt god i oppbygningsfasen.
Dest 5:
Spiller antagelig sin beste omgang i Barça-drakten så langt. Perfekt vektet gjennombruddspasning til Luuk de Jong på den andre scoringen. Virker å trives bedre på venstresiden enn høyresiden.
Nico 4:
Den høyreiste La Masia-gutten starter litt tregt, men spiller seg mer og mer inn i kampen. Dikterer etter hvert tempoet på midtbanen, og finner medspillere i gode posisjoner.
Busquets 4:
Busi spiller en solid kamp. Har full kontroll på midtbanen sammen med sine to unge kolleger. God ballbehandling og gode valg.
Gavi 5:
For en spiller! 17-åringen spiller som om han er inne i sin åttende sesong på nivået. Gjør seg tilgjengelig, drar av motspillere og trer medspillere igjennom helt uten problemer. Blir litt mindre synlig utover i andre omgang.
Memphis 5 BB:
Lekker ballbehandling i forkant av straffesituasjon, og er iskald på selve straffesparket. Meget fint driv med ballen også ellers. Posisjonerer seg godt i feltet. Et konstant uromoment for Levante-forsvaret.
Luuk de Jong 4:
Som vanlig ganske keitete både med og uten ball. Det er likevel lite å utsette på verken løpet eller avslutningen på scoringen hans. Blir litt for mange balltap. Har noen fine gjennomspill (!).
Coutinho 3:
Brasilianeren bruker altfor lang tid med ball og velger ofte den vanskeligste lønsingen. Følgelig blir det også mange unødvendige balltap. Symptomatisk nok er han lite involvert i lagets beste angrep.

Puig 4:
Får endelig noen gode minutter på banen, og gjør et godt innhopp. Nære ved å score etter et nydelig solo-raid. Mye involvert offensivt.
Araújo 3:
Ingenting spesielt å notere seg.
Demir 3:
Fati 5:
Stort mer kan man ikke gjøre på en innhopp ti minutter før slutt. Skulle nok hatt straffe. Hamrer inn dagens tredje scoring på vakkert vis!