Poengtap mot årsverste Real Madrid.

FC BARCELONA 1 – 2 REAL MADRID CF

Kampfakta
32′, 0–1 ved David Alaba (Rodrygo)
90+3′, 0–2 ved Lucas Vázquez
90+7′, 1–2 ved Sergio Agüero (Dest)

Kort:
Barcelona – Piqué
Real Madrid – Mendy

Jevn førsteomgang, men Madrid tar over

Begge lag var ganske fokuserte og påskrudde for denne kampen. Hjemmelaget spesielt som fikk en meget god velkomst da en nesten fullsatt Camp Nou (folk var fortsatt på vei inn portene) sang klubbens hymne.  Kampen åpnet med balltrilling på midtbanen og noen gode avskjæringer av begge lag, og fortsatte mer eller mindre slik frem til midten av førsteomgangen. Vini Jr. fintet ut ter Stegen et par ganger, men Alba blokkerte. Noen minutter senere kom Barcelona til deres største scoringsmulighet, men Dest satte ballen over målet. Barcelona fortsatte sin gode periode og nærmet seg, men et balltap av Depay førte til en sekvens og Alaba var den umarkerte spilleren som til slutt kom på en god kontring fra Real Madrid og setter ballen i målet. Etter målet var det Real Madrid som rett og slett tok kontroll over kampen og Barcelona lyktes ikke å bryte opp rytmen til de hvitkledde.

Coutinho blir redningen?

Coutinho kom inn etter pausen og brasilianeren samt resten av Barcelona var i full tenning og klarte å komme til tre målsjanser innen fem minutter. Denne initiale intensiteten dabbet dog noe av og kampen falt tilbake til rytmen fra førsteomgangen med bortelaget i føringen. Barcelona klarte ikke å komme til noen brukbare sjanser, treffe på flere pasninger på rad ei heller å etablere noen god flyt. Ter Stegen var heldigvis i god gammel form og vartet opp med mange gode redninger. På slutten av kampen klarer Real Madrid å øke ledelsen ved Lucas Vásquez før Sergio Agüero endelig scorer sitt første mål for Barcelona. Målet kom dessverre i det 97. minuttet og dommeren valgte å blåse av slik at 1-2 ble den endelige stillingen.

Vurderingene:

Ter Stegen 4: Gode redninger i kveld, holder Barcelona mer eller mindre inne i kampen da det fort kunne blitt både tre og fire baklengs i kveld.

Mingueza 2: God i starten av førsteomgangen, men gjør en veldig alvorlig feil og mister det mot Alaba på scoringen. Kokt av Vinicius flere ganger. Byttes ut i pausen.

Piqué 3: Våken. Vinner de fleste duellene. Henger ikke helt med i hastigheten men er likevel solid i forsvaret. Det at han også er farlig i angrep trekker opp litt.

Eric García 2: God kontroll på Benzema i starten, men gjør noen svært tvilsome beslutninger som fører til at Real Madrid får gjøre mer eller mindre som de vil gjennom kampen.

Alba 4: Har god kontroll på venstresiden i kveld samme som forrige kamp. Vet ikke helt hvor god idé det er å slå innlegg inn til over to meter høye Courtois, men Alba får likevel vist frem farten sin med noen gode avskjæringer og gjenvinninger gjennom kampen. Lite som det er så er det faktisk Alba og Depay som er våre farligste spillere i kveld. Og det sier vel litt?

Busquets 5 BB: Påskrudd I kveld. Bryter godt flere ganger. Treffsikre på pasningene. Banens beste. Veldig trist at en så god prestasjon er bortkastet i et tap som dette.

De Jong 2: Lite involvert i kveld. Taper en del dueller og bidrar ikke noe særlig i forhold til det vi er vant med. Gjør til og med noe helt hinsides og taper pasninger en spiller som FdJ ikke skal tape. Svært dårlig kamp av han.

Gavi 2: God i duellene. Ikke redd for å vise seg frem og er viktig i å bryte flere overganger fra bortelaget, men treffer ikke på pasningene i det oppbyggende spillet og det hindrer Barcelona stort. Hadde han klart å sette tonen skikkelig hadde det vært opptrekk, men gutten er tross alt bare 17.

Fati 2: Klarer ikke å etablere seg i kveld. Gode detaljer og kommer til et par skuddmuligheter, men treffer ikke og finner ikke flyten.

Memphis 2: Dårlig kamp av nedelenderen. Prøver seg på overstegsfinter og raske pasninger. Dessverre er forsvarsspillerne til Real Madrid godt kjente med dette og Depay blir kraftig redusert.

Dest 2: Kløner det til i angrep i førsteomganen. Blir satt ned på back-plass etter pause og virker å ha en bedre kamp her.

Coutinho 4: Spiller bedre enn de fleste i kveld. Setter Madrid litt i ubalanse. Skulle ønske han kunne fyrt av et par langskudd som var brukbart på mål slik at bortelaget hadde måttet ta stilling til det.

Agüero 3: Et godt innhopp fra Sergio også. Scorer mål, men dessverre altfor sent. Vinner noen dueller og har evne til å kombinere. Skulle nok ha kommet inn litt tidligere fordi rakse presise pasninger i boksen hadde vært nøkkelen i kveld.

Sergi Roberto 2: Gjør ingen store feil ei heller noen store gjennombrudd.

Luuk de Jong 1: Blir satt inn for å score noen mål på hodet, men klarer ikke dette og mister også ballen nesten hver gang han er i spill. Forferdelig bytte.