Sergi Barjuán ledet Barça i sin siste kamp som reserve-manager før Xavi overtar roret etter landslagspausen. Hans korte ledelse av laget fikk dessverre en bitter slutt.

Kampfakta:
5′ Ansu Fati 1–0
18′ Sergio Busquets 2–0
34′ Memphis Depay 3–0
52′ Iago Aspas 3–1
74′ Nolito 3–2
90’+6 Iago Aspas 3–3.

Gule kort:
Celta Vigo: Augusto Solari (37′), Renato Tapia (55′) og Iago Aspas (90’+7)
FC Barcelona: Eric García (29′), Jordi Alba (45’+1), Sergio Busquets (88′), Marc-André ter Stegen (90’+3), Abde (90’+5) og Frenkie de Jong (90’+6).

Drømmestart i Vigo

Allerede før klokka rakk å passere fem minutter slo gullgutten Ansu Fati til fra skrått hold. Etter å driblet seg mellom to Celta-forsvarere fant den nybakte 19-åringen en bitteliten luke for å fyre av mot mål, selv om det var fryktelig trangt, klarte Barças nye nummer 10 å lirke ballen i bakerste og samtidig senke skuldrene til samtlige tilreisende fra Catalonia.

Drøyt ti minutter seinere sørget Busquets for at gjestene doblet ledelsen. Etter et godt forarbeid av Nico endte ballen opp rett utenfor 16-meteren hos kapteinen som for en gangs skyld lada børsa og overbevisende plasserte kula nede i høyre hjørne bak Dituro.

Som om ikke 2–0 var nok ville også Memphis være med på moroa og fikk gleden av å avslutte et praktangrep fra Barjuáns menn. Igjen var det Nico som vartet opp med et fantastisk forarbeid til scoringen. 19-åringen slapp så til Alba langs venstrekanten som igjen slo inn til Memphis foran mål. Nederlenderen kunne enkelt styre ballen inn i lengste hjørne med hodet til 3–0 i det 34. minutt.

Fati ut med skade og Celta-reduseringer

Igjen skjedde det som ikke skulle skje, men som dessverre er blitt en gjenganger denne sesongen. Kun minutter før dommeren sender lagene i garderoben måtte Fati resignere etter å ha fått en kjenning bak på låret i forbindelse med et løp i bakrom. Alejandro Baldé ble erstatteren på venstrekanten. Samtidig ble García byttet ut til fordel for Araújo.

Etter hvilen viste Celta at de hadde et gir til å gå på, og startet omgangen med et smell da Galhardo satte ballen i nota, men scoringen ble korrekt annullert for offside. Barça tok dog ikke lærdom av skremmeskuddet og lot Celta igjen komme til et par farlige sjanser. Til slutt fant Celta nettmaskene bak ter Stegen etter at ringreven Aspas dukket opp på en retur og reduserte til 3–1.

Så skjer det samme en gang til. Nok en gang finner Celta Vigo veien til nettmaskene, og igjen blir scoringen annullert da tidligere Barça-elev, Nolito, handser før han bredsider ballen inn ved lengste stolpe. Men så er Nolito frampå igjen. Det kommer et innlegg fra Cervi og der dukker han opp i feltet, etter å ha sneket seg mellom Alba og Lenglet, og stanger inn nok en redusering for hjemmelaget. 3–2 og plutselig var det kamp igjen det siste kvarteret.

Aspas ødelegger dagen for gjestene

Det er trygt å si at omgangene tilhørte hvert av lagene. Barcelona klart best i den første, og Celta Vigo klart best i den andre. Utifra det ville man kanskje tenkt at det høres rettferdig ut med poengdeling, men i denne kampen så det lenge ut til at Barcelona likevel skulle trekke det lengste strået. Det ville ikke Iago Aspas høre noe om og sørget selv for å sende de tilreisende til himmels med en scoring 6 minutter(!) på overtid. Dermed endte det 3–3 i Vigo, og en bitter avslutning på Sergi Barjúans bidrag for førstelaget.

Vurderinger:

Ter Stegen (2): Ingen god dag på jobben for tyskeren som må plukke tre baller ut av garnet bak seg. Selv om det er vanskelig å klandre ter Stegen for målene, er det heller ikke på langt nær noen sterk prestasjon i buret.

Mingueza (2): Helt greit langs høyrekanten offensivt, men hvor er Mingueza de gangene Celta er frampå? Så mye av det hjemmelaget skaper er langs deres venstrekant, men her er rett og slett ikke høyrebacken tilstede.

García (4): Får spille de første 45 minuttene og gjennomfører en fin omgang.

Lenglet (3): Virker å være et helt annet sted mentalt nå enn for et par måneder siden, og da på positivt vis. Spiller en svært god første time av kampen. Så er det jo typisk at den gangen man igjen begynner å gi ros så skjer det noe surr, og i det 70. minutt holder det på å gå skikkelig galt når Lenglet sender Aspas aleine gjennom mot ter Stegen, men slipper med skrekken. Så glipper det i markeringene hos franskmannen på Celtas andre mål. Akkurat i det undertegnede håpte det skulle snu, endte det likevel med en svart/hvitt kamp, dette. Knallsterk førsteomgang, meget svak andreomgang.

Alba (4): Dukker som alltid opp langs venstrekanten og varter opp med en god målgivende til Memphis. Har også god kontroll defensivt selv om han, sammen med Lenglet, burde kunne hamle opp med Nolito på 3–2-scoringen. Må få litt trekk for dette da det ble skjebnesvangert, men er oppe og snuser på femmeren.

Busquets (4): Spiller en strålende førsteomgang og noterer seg til og med for en sjelden scoring. Følger ikke opp prestasjonen i andreomgang og må ta sin del av skylden for at det rotes bort tre poeng i dag.

Nico (5 BB): Har ofte blitt omtalt som Busquets’ arvtager og dermed blitt tilegnet de samme egenskapene blant supporterne, men for noen ferdigheter 19-åringen innehar offensivt. Et herlig driv med ballen, sterk fysikk, tilstedeværelse i boksen og godt overblikk. Så viktig i dag at uten Nicos bidrag hadde dette endt med tap.

De Jong (4): Spiller hakket bedre i dag enn i forrige kamp, men det skal heller ikke mye til. Har jo vært ute en stund med skade, så at kampformen trengs å bygges opp er helt normalt. Bedrer seg innad i kampen også og er muligens den eneste Barça-spilleren som spiller bedre i andreomgang enn i første. Er nære ved å notere seg for scoring helt på tampen, men skuddet sneier tverrliggeren.

Fati (4): Skaffet Barcelona en pangstart med 1–0-scoringen allerede etter fem minutter. Så frisk og freidig ut resten av omgangen før han måtte ut med skade. Hadde stø kurs mot høyere karakter og banens beste-markering i dag, men dessverre gikk det ikke slik.

Depay (4): Noterer seg for nok en scoring etter et god heading. I likhet med laget blir det dårligere utover i andre halvpart av kampen, men det er vanskelig å være spiss når laget ditt ikke kjører kampen. Kan ikke klandres for at det ikke flyter i andreomgang.

Gavi :(2) Dessverre nok en kamp hvor undertegnede mener det blir åpenbart at 17-åringen ikke er noen ving. Viljen er det som alltid ingenting å utsette på, men sliter med å bli delaktig i spillet og få brukt sine sterke sider som spiller så lenge han blir plassert på kanten.

Innbyttere

Baldé (2): Må inn for Fati etter hvilen, klarer ikke sette helt preg på kampen langs venstresiden.

Araújo (3): Får spille andreomgang etter å ha kommet inn for García. Har et par fine involveringer, men er nok litt kamprusten Araújo også, for det ble dessverre ikke mer kontroll i forsvaret etter at uruguayaneren kom inn.

Puig (3): Får en halvtime i dag, er delvis delaktig i det Barcelona foretar seg offensivt i andreomgang, men det glir likevel ikke helt. Greit innhopp.

Abde (N/A): Får ti minutter på tampen av kampen.