En voldsomt intens fotballkamp så ut til å få nok en vond skjebne for gjestene, men kanskje var det nettopp det nye håpet og den nye gnisten under Xavis ledelse som dro i land seieren og tre svært viktige poeng for Barça.

Villarreal CF 1 – 3 FC Barcelona

Kampfakta
48′ 0–1 ved Frenkie de Jong
76′ 1–1 ved Samuel Chukwueze
88′ 1–2 ved Memphis Depay
90′ 1–3 ved Philippe Coutinho (straffe)

Kort:
Villarreal: Yeremy (26′) og Dani Raba (90′)
Barcelona: Jordi Alba (26′) og Piqué (44′)

I forkant av denne kampen hadde begge lag ikke fått det resultatet de ønsket i midtukens Champions League-oppgjør, noe som naturligvis har preget begge lag i oppkjøringen. Nå var det om å gjøre å slå tilbake, vise den riktige innstillingen og stjele med seg alle tre poengene, som ville være sårt trengte poeng for begge lag.

Sjansebonanza uten uttelling

Det var absolutt to heltente lag vi var vitne til ved kampstart. Det er sjeldent man ser så mange store sjanser i løpet av en omgang, også fordelt på begge lag selv om Villarreal nok var hakket hvassere. Ingen av lagene klarte dog å finne nettmaskene før dommer César Soto Grado blåste av til pause.

Første mål i ordinært spill under Xavi

Et innlegg fra Abde gikk forbi hele feltet og havnet hos Jordi Alba på motsatt kant. Venstrebacken slo ballen inn igjen i feltet på førstetouch mot Depay, som ikke fikk godt treff, men ballen havnet hos de Jong på bakerste som helt alene kunne bredside ballen inn til 1–0.

Villarreal, med sine mange sjanser, fikk også uttelling da de utlignet 20 minutter etter Barças scoring. Og det er vanskelig å si noe annet enn at det var fullt fortjent da Innbytter Chukwueze fant rom inn i midten av Barcelonas forsvarsfirer og tuppet ballen ned i hjørnet bak ter Stegen.

Vitamininnsprøytning x2

Helt på tampen av kampen fikk to Barcelonaspillere et uvurdelig løft hver seg som de sårt trengte. Først ut var Memphis Depay, som opp til dette punktet hadde spilt en særdeles begredelig kamp. 27-åringen brøytet seg vei fram mot Rulli, driblet seg forbi den argentinske sisteskansen og satte ballen i mål mellom beina på Estupiñán. En scoring som må forhåpentligvis kan få ting til å falle mer på plass igjen for spissen som har virket helt ute av det, de siste kampene.

Så var det Coutinho sin tur, som kun ti minutter etter sitt innhopp skaffet straffe på overtid. Straffen skulle han ta selv, og brassen punkterte kampen sikkert fra straffemerket. Enda en vitamininnsprøytning til en spiller som har slitt med å finne sin plass

Vurderinger:

Ter Stegen 4: Blei hardt presset av Emerys menn gjennom hele kampen, men tyskeren holdt hodet kaldt under hele kampen og var trygg med ballen i beina. Måtte se seg overlistet av Chukwuezes tupp.

Araújo 5: En bauta i forsvarsleddet som ytterligere befestet sin posisjon i startoppstillingen i denne kampen.

Piqué 3: Får en travel dag på jobb. Selv om Villarreal kom til mange sjanser holdt det helt inn for Piqué & co.

García 1: La inn en sterk søknad til tiårets feilpasning på omtrent første touch på ballen, men slapp med skrekken. Var også farlig nære ved å lage straffespark ut i andreomgang. Elendig forestilling.

Nico 2: Et høytpressende og heltent Villarreal skapte vanskelige arbeidsvilkår for Barcelonas midtbane. Den svakeste på midten for gjestene i dag.

Busquets 5: I en kamp hvor midtbaneleddet er under stort press hele kampen, og det er vanskelig å skape, har Busquets som alltid litt bedre tid enn alle andre. Svært godt gjennomført kamp.

De Jong 5 BB: Dominerende i hva Barcelona foretok seg framover på banen. Kirurgisk presisjon i pasningsspillet, også på de avgjørende pasningene. Fikk gleden av å sette 1–0-scoringen etter nok et godt løp inn i Villarreals boks. Helt avgjørende for at denne kampen endte med seier.

Alba 3: Måtte ut med en skade etter 70 minutter. En jevn kamp av Alba fram til det tidspunktet.

Abde 4: Et friskt pust i en posisjon som det har vært mye tvil rundt. Godt gjennomført kamp under vanskelige forhold.

Depay 2: Fikk anledningen til å sende Barcelona i føringen da han ble spilt aleine mot keeper i førsteomgang, men når det gjaldt som mest skuffet Memphis desto mer – dette har dessverre vært den gjennomgående melodien i det siste når det gjelder Depay. Undertegnede prøver som regel å være konservativ med 1’eren og 6’eren, men akkurat idet jeg trodde jeg skulle trille nok en karakter av laveste sort i samme kamp avgjør Memphis kampen og karrer seg fortjent opp til en toer.

Gavi 3: Har så mye energi i spillet sitt, unge Gavi, noe som har vært en mangelvare i Barcelona. 17-åringen har i tillegg presisjonen, noe som kan bli uvurdelig på sikt for Barcelona. I dag traff han dog ikke helt som vi håpte, men gjennomførte en grei kamp.

Innbyttere

Dembélé N/A : Fikk de siste 25 minuttene da han kom inn for Abde. Rakk ikke foreta seg stort.

Mingueza N/A : Kom inn for en skadet Alba etter 70 minutter.

Coutinho 3: Kom innpå sent i kampen og spilte egentlig for lite til å bli vurdert, men rakk på den tiden å skaffe Barcelona straffespark på overtid og tok den selv for å sette spikeren i kista. Får med dette med seg en karakter tross lite spilletid.