Próxima estación: Conference league

Osasuna 2-2 FC Barcelona

Kampfakta:

12`, 0-1 Nico Gonzalez (Gavi)

14`, 1-1 David Garcia (Jon Moncayola)

49`, 1-2 Ezzalzouli

86`, 2-2 Chimy Avila

Kort:

Osasuna – Nacho Vidal, Ruben Garcia, Juan, Manu Sanchez, David Garcia (gult)

FC Barcelona – Gavi, ter Stegen, Pique, Umtiti (gult)

Nok en svak forestilling

En kjedelig 1 omgang der ingen av lagene skaper det store. Glimtvis bra offensivt spill fra katalanerne, spesielt på målet, men som alle andre kamper denne sesongen er ikke bortelaget truende nok på siste tredjedel. Barcelona blir kantete under press og det er ingenting som minner om et Barcelona-DNA selv med Xavi på siden. Flotte scoringer av begge lag. 1-1 til pause.

2 omgang starter med et smell. Fantastisk kontring av bortelaget der siste ballen ender opp hos Abde, som setter den knallhardt på volley i krysset. Rotete og kaotisk, løping på kryss og tvers med mann-mann spill defensivt. Ellers er det som i 1 omgang, et tafatt angrepsspill med lite kjemi og et Osasuna som vil mye mer enn Barcelona. Hjemmelaget setter inn 2-2 på tampen av kampen og sikrer et poeng.

Vurderingene

ter Stegen 3: 2 utagbare scoringer av Osasuna. Helt grei i pasningsspillet og feltarbeidet

Araujo 2: God i oppspillsfasen når han får tid, men blir kantete under press idag. Har grei kontroll på høyresiden i 2 omgang.

Pique 3: Klarer seg fint, trygg og god med ball. Skal nevnes at han blir satt mindre på prøve i midten av en tre-back linje. Litt heit på tampen av kampen.

Umtiti 2: Fraværende på dødball da Osasuna scorer 1-1. Kamprusten og svak, spiller seg litt opp i 2 omgang, men får en uheldig fot på ballen på 2-2 målet.

Nico Gonzalez 4: Transporterer ball og tar av press, scorer et fint mål etter et bra timet løp og setter i gang kontringen til 1-2 målet. Nok en god kamp av Nico.

F. de Jong 3: God i dag, som vanlig, men blir mer en mellommann i spillet enn det han blir kampavgjørende. Spiller på det jevne men preger ikke kampen som vi vet han kan. Kanskje ikke så rart når hans nærmeste offensive makker er hans navnebror.

Busquets 3: Mange presise langballer i dag, slår sjeldent bort ball og er dynamikken i pasningsspillet. Har fortsatt nivået inne. Spiller ingen dårlig kamp, men får heller ikke preget den i favør bortelaget i det han er avhengig av sine medspillere. En veldig sterk 3er.

Gavi 4 BB: Oppoffrende i spillestilen, kommer litt sent i gang og man blir sittende og lure hvor lenge han skal holde på ball før han slår en nydelig assist til Nico. En liten løve som jobber utrettelig. Utrolig stabilitet av en 17-åring.

Ez Abde 3: God i kontringsfasen, skaper uro til tider, men blir ujevn i prestasjonene. Kommer med gjennombruddskraft, noe katalanerne har manglet. Nydelig mål i starten av 2 omgang. Et friskt pust.

L. de Jong 1: Teknikk som et furutre, ødelegger kontringsspill, angrep og gir ingenting til sine medspillere.

Dembele 2: Sliter med å komme i gang, bommer på mye, og har lite rytme i spillet sitt. Kommer seg litt i 2 omgang med et fantastisk forarbeid til 1-2 målet. Spiller for mye for seg selv, og har for høy feilprosent.

Innbyttere:

Mingueza 1: Svakt innhopp. Ustabil og dårlig med ball.

Coutinho 1: Puselete innhopp da Barcelona er avhengig av 3 poeng

Ferran Jutgla: For lite spilletid.