Tredje-plassen ble sikret for katalanerne da VAR skulle bli avgjørende

Elche 1-2 FC Barcelona

Kampfakta:

1-0`, ved Fidel

1-1`, ved Ferran

1-2`, ved Memphis

Kort:

FCB: Araujo, Pique, Alves, Dembele, Nico (gult)

Elche: Barragan, Ponce (Gult), Pastore (Rødt)

En knepen seier

Mye fram og tilbake i starten av kampen og bortelaget klarer ikke å skape det store. Frenkie de Jong brenner en gigantisk sjanse etter 26 minutter spilt. Dembele prøver å lobbe hjemmelagets keeper, der en retur gir fritt skudd for Frenkie. Han skyter det eneste stedet det står en Elche-stopper og det står fortsatt 0-0. Hjemmelaget er nære å ta ledelsen ved et innlegg. I overgangen på neste angrep blir Frenkie satt opp alene ved keeper der han igjen brenner en stor sjanse. Elche tar ledelsen rett før pause etter en gratismulighet.

Det står stille etter pause før Ferran Torres pirker inn 1-1 målet. Alba bredsider ballen inn i feltet etter et mislykket innlegg og der står kantspilleren klar og jobben er enkel. Bortelaget prøver å skape men sliter med sluttproduktet mot et lavtliggende Elche. FC Barcelona får tildelt straffe i det 82 minutt ved en VAR-avgjørelse. Mempis setter den knallhardt i krysset. 1-2 til bortelaget.

Vurderingene:

ter Stegen 5: 1-0 målet er det ikke mye å ta han på. Tyskeren kunne kanskje ha brukt beina. Fin redning på Elche sin overgang i 63 minutt. Matchvinneredning i siste spilleminutt til tross for offside.

Dani Alves 3: Den perfekte lekekamerat blir litt for lett dratt av til tider. Spiller seg ut av flere vanskelige sitasjoner. Blir litt for treg på 1-0 scoringen og litt for heit i mange situasjoner.

Araujo 5: Rydder opp i overganger. Noen rare offensive detaljer og får ufortjent gult kort. Oppofrende som vanlig.

Pique 5: Slår bakromsballer som lykkes i blant. Bruker ofte alt for lang tid med ball, men leser mye spill. Er god i dag til tross for et unødvendig gult kort. Er iskald i de siste trykkende spilleminutter da Elche presser hardt, er han ofte først på innleggene.

Alba 5 BB: Har kontroll over det som skjer på hans side hele kampen. Noterer seg med målgivende. Bra kamp av Alba som også slo noen fine bakromsballer.

Busquets 5: Styrer spillet og gjør nesten ikke feil. Plukker opp enoromt med 2 baller. Herlig kamp fra en feilfri Busquets.

Pedri 4: Fantastisk til å gå gjennom ledd og har god timing i alt han gjør. Blir uheldig syndebukk da hjemmelaget tar ledelsen. Blir litt mer feilprosent utover kampen men hva forventer vi av en 19-åring?

Frenkie de Jong 4: Brenner en megasjanse på nesten åpent mål halveis i 1 omgang. Drifter ballen bra mellom midtbane og angrep men brenner igjen en stor sjanse alene ved keeper.

Gavi 3: Lager mye frispark og kommer ikke helt til på kanten i 1 omgang. Byttet ut til pause.

Aubameyang 3: Mye slurv i det enkle, men slår en fin gjennombruddsball til Dembele som blir en stor sjanse. Tidvis anonym.

Dembele 3: Slurver en del i pasningsspillet. Skaper noen halveise sjanser, men mister mye ball. Er ofte involvert i det offensive.

Innbytterne:

Ferran Torres 5: Skaper en stor sjanse rett etter pause, og målet kom 15 minutter senere. Noterer seg med sitt første ligamål. Kommer til mange sjanser men brenner dem gang på gang.

Adama 5: Skaper en enorm sjanse rett etter han kom inn og er en konstant trussel etter innhoppet. Muligens snytt for straffe?

Memphis 5: Setter en fantastisk straffe og blir matchvinner. Prøver å involvere seg og skape ting fremover. Godt innhopp.

Nico 4: Gjør seg ikke bort og gjør et godt innhopp.

Dest 4: Gjør et fint innhopp uten å gjøre seg bort noe særlig.

Er du enig i vurderingene? Diskuter