Barça havnet under i Istanbul, men maktet på sterkt vis å snu kampen i sitt favør. Dermed er Xavis menn videre til turneringens kvartfinale.

GALATASARAY SK 1 – 2 FC BARCELONA

Kampfakta
28′, 1–0 ved Marcão (Cicaldau)
37′, 1–1 ved Pedri (Torres)
49′, 1–2 ved Aubameyang (Frenkie)

Kort:
Barcelona – Busquets, Garcia, Gavi, Alba
Galatasaray – Marcão, van Aanholt, Bayram

Sterk snuoperasjon i Istanbul

Etter noen minuter kommer Gomis til kampens første store sjanse, men Alba er våken og får blokkert skuddet. Barcelona sliter med å få til noen ordentlig flyt i spillet, mens tyrkerne flere ganger er farlige på kontringene. Etter snaue halvtimen spilt dukker hjemmelagets kaptein opp og nikker en godt slått corner i det lengste hjørnet. 1–0. I etterkant av baklengsmålet er Barça tydelig preget av stundens alvor. Men om lag ti minutter senere tar Ferran Torres og Pedri ansvar: Førstnevnte spiller en pen pasning til Pedri, som i tur og orden ydmyker hjemmelagets forsvar, før han enkelt bredsider ballen i mål. 1–1! Det blir også pauseresultatet.

I starten av andre omgang fortsetter Xavis menn de gode tendensene fra slutten av første omgang. Omtrent fem minutter ut i omgangen har Barça flere avslutninger på rad, som alle avverges. Men ballen ender etter hvert hos Frenkie, som nikker ballen til Aubameyang noen små meter fra mål. Gaboneren gjør ingen feil i avslutningsøyeblikket, og styrer ballen i mål. Barcelona tar etter dette mer og mer over banespillet. Hjemmelaget er farlig frempå ved en par anledninger, men Barça drar i land seieren.

Vurderingene

ter Stegen 3: Tar de skuddene han skal ta. Vanskelig å kreve noe mer av ham på baklengsmålet. Roter til igangssettingen ved noen anledninger.

Dest 4: God til å utfordre nedover høyresiden, og er sterk i kombinasjonsspillet. Har også jevnt over grei kontroll defensivt. Må dessverre ut med en skade litt ut i andre omgang.

Piqué 4: Geri er – sammenlignet med sin stoppermakker – lite involvert i oppbygningsspillet. For det meste solid defensivt, og vinner de fleste duellene. Leser spillet godt.

Garcia 3: Blir tildig i kampen veik i møte med Gomis, men slipper unna med skrekken. Veldig tungt involvert i oppbygningsspillet, men sliter med å finne de virkelig gode løsningene langt oppe i banen. Tar seg opp i det defensive spillet utover i kampen.

Alba 4: Har en meget viktig blokkering helt innledningsvis. Men andre ganger sliter han defensivt. Sutrer også flere ganger på sine lagkamerat til tross for personlige feil. Sliter med å utrette noe særlig med ball i beina i første halvdel av kampen, men bedrer seg utover i kampen.

Frenkie 5: Herlig løp og ballmottak idet han havner alene med keeper, men avslutningen sniker seg dessverre like utenfor stolpen. Har ellers en enorm ro med ballen i beina, selv i pressede situasjoner. Smart målgivende til Auba med hodet.

Busquets 5: Genial og følsom gjennombrudspasning til Frenkie tidlig i kampen, som Busi hadde fortjent å få notert en målgivende for. Leser jevnt over spillet godt, noe som gjør at han flere ganger snapper opp motstanderens pasninger.

Pedri 5 BB: Godeste Pedri er i første halvdel av kampen uvanlig upresis i kombinasjonsspillet, men det er ingenting å si på innsatsen. Enorm prestasjon idet han sender nærmest halve Galatasaray-forsvaret på baken. Etter hvert tar han seg ogsp betydelig opp i kombinasjonsspillet.

Traoré 2: Sliter med å utrette noe særlig nedover høyresiden. I tillegg roter han flere ganger bort ballen på unødvendig vis. Virker generelt utilpass. Blir – ikke overraskende – byttet ut i pausen.

Aubameyang 4: Elendig i kombinasjonsspillet første halvdel av kampen, Auba. Svake førsteberøringer og svake pasninger. Nære scoring med hodet like før pause. På riktig sted til riktig til idet han sender Barça opp i ledelsen. Er også betydelig bedre i kombinasjonsspillet etter pause.

Torres 4: God til å skape seg plass på venstresiden. Tabber seg ut defensivt idet fullstendig sovner i markeringen av hjemmelagets målscorer. Smart pasning til Pedri i forkant av scoringen hans. Blir mindre synlig utover i kampen.

Dembélé 3: Kommer inn i pausen, men har liten innflytelse på spillet.

Araújo 4: Solid innhopp av uruguayaneren. Gjør det meste riktig defensivt.

Gavi N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Lenglet N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Memhpis N/A: For lite spilletid til å vurderes.