Det er svært jevnt blant de øverste plassene i La Liga, og med en toppet startellever tok Xavis mannskap opp kampen om tre livsviktige poeng da Sevilla gjestet Camp Nou søndag.

Etter landslagspausen var det endelig tid for klubbfotball igjen. For supportere av Barcelona har landslagspausene de siste par sesongene vært et hvilested, men hvilken tid det er å være culé og følge de blårødes progresjon under Xavis ledelse. Den gnisten vår legendariske midtbanegeneral har tent i klubben igjen skulle på nytt skinne en mørk aprilkveld på Camp Nou denne søndagen.

En hard nøtt å knekke

Det er ikke uten grunn at man finner Sevilla på andreplass i ligaen. Førsteomgang startet godt for vertene som satte sterkt press på Sevilla fra første spark på ballen, men de helt store sjansene uteble. Deretter maktet Sevilla å karre seg mer inn i kampen ved å nøytralisere det høye presset til Barcelona og etablerte litt av sitt eget spill; men også for dem uteble de store sjansene.

De siste 10 minuttene av førsteomgang viste Barcelona tydelig at de ville gå til pause med ledelse, og kom til flere muligheter, men Sevilla klarte alltid å rydde unna i siste liten – spesielt anført av Jules Koundé. Dette mønsteret fortsatte ut i andreomgang da gjestene virket fornøyde med å ligge dypt og kompakte, og heller sikre ett poeng enn å gå for alle tre.

Barças ekstra gir ga uttelling

Etter omtrent en times spill virket det som om Xavis menn unisont fant fram alle ess de hadde i ermene sine og skapte et vanvittig trykk mot Sevilla. Det rant på med skudd mot Bono i Sevilla-målet, den ene sjansen mer utrolig enn den andre. Det enorme presset skulle få uttelling til slutt da Pedri på elegant vis scoret seiersmålet etter 72 minutter.

Vurderinger

Ter Stegen: (4) Selv om kampen til tider var jevn hadde ter Stegen en forholdsvis rolig dag på jobb. Stødig i buret.

Dani Alves: (4) Viste begge sider av den han nå er som fotballspiller. På den ene siden er det finesse og rutine. Det finnes det ingen andre høyrebacker i verden som fyller 39 år om en måned og som kan spille en hel kamp på fotballens høyeste nivå som i dag. Svært imponerende. Samtidig er det åpenbart at han sliter med tempoet og kunne fort skapt potensielt store trusler imot.

Araújo: (5++BB) For en maskin! Har full kontroll på alt defensivt og er en konstant trussel på offensiv dødball. Har også opparbeidet et veldig godt samarbeid med Piqué. Knallsterk kamp.

Piqué: (5) Har kunnet lade opp godt før kampen da han ikke lengre er en del av landslaget. Var inne i en god periode før landslagspausen, og fortsatte der han slapp i dag. God kamp.

Alba: (4) Føyk både oppover og nedover langs venstrekanten i kjent stil.

Busquets: (4) Fikk seg en smell omtrent med en gang kampen startet, men ristet den av seg og spilte samtlige minutter.

Pedri: (5+) Det som kanskje er klubbens største juvel viste seg også som den mest utslagsgivende i dag. Avgjorde matchen på mesterlig vis og spilte en fantastisk kamp.

De Jong: (4) Spilte alt i alt en god kamp før han blei byttet ut til fordel for Gavi rett etter scoringen. Var ikke langt unna å bli målscorer heller da han satte pannebrasken til i førsteomgang.

Dembélé:(5) Et konstant uromoment som stod bak svært mye av det Barcelona skapte. Høstet stående applaus da han ble byttet ut helt på tampen av kampen, og dét vel fortjent.

Aubameyang: (4) Viste seg dyktig som en leder av det høye presset i dag. Kunne fort stått med en scoring i dag med litt mer flaks.

Torres: (4) Nesten utrolig at Ferran ikke fikk med seg en scoring i dag. Spilte en god kamp og samarbeidet godt med Alba langs venstre flanke.

Innbyttere

Gavi: (N/A) Kom inn og fikk de siste 15 minuttene.

Memphis: (N/A) Kom inn og fikk de siste 10 minuttene.

Nico: (N/A) Kom inn helt på tampen.