Det ble en knepen seier for bortelaget da overtidsminuttene skulle bli avgjørende for FC Barcelona.

Levante 2 – 3 FC Barcelona

Kampfakta:

1-0`, ved Morales

1-1`, ved Aubameyang

1-2`, ved Pedri

2-2`, ved Melero

2-3`, ved Luuk de Jong

Straffedrama og innbyttermagi

Mye fram og tilbake i åpningsminuttene der ingen avslutninger blir særlig problematiske for begge lag. Levante er nære å ta ledelsen etter 26 minutter spilt, men Garcia klarer å få reddet skuddet på strek. Utrolig svak omgang av bortelaget.

Alves slår ut en arm og lager straffe til Levante etter fem minutter ut i 2 omgang. Morales setter den rolig på motsatt side av ter Stegen. Barcelona er ikke til å kjenne igjen så langt ut i kampen. Fem minutter til og ny straffe til Levante. ter Stegen redder, og kampen lever videre. Bortelaget våkner og setter inn 1-1 ikke lenge etterpå. Dembele legger ballen perfekt på pannebrasken til Aubemeyang og ballen plasseres knallhardt i hjørnet. Det tar knapt tre minutter til, og Pedri sikrer ledelsen på et skudd fra 16 meter. 1-2! Levante skal få tildelt sin tredje straffe etter at Lenglet stempler en motstander i egen boks. 2-2 etter 82 minutter spilt. VAMOS, Luuk de Jong banker inn 2-3 på hodet, på overtid! Han stiller alltid opp når laget trenger han som mest.

Vurderingene:

ter Stegen 5: Noen flotte redninger og flere gode pasninger i oppspillsfasen. Redder en straffe, og slipper inn to. Kan ikke klandre tyskeren for målene.

Dani Alves 2: Gir bort ballen etter ti sekunder spilt som fører til sjanse for hjemmelaget. Sliter med å treffe på en del pasninger. Lager straffe til hjemmelaget. Svak kamp av veteranen.

Araujo 5: Solid i soneforsvaret og som regel en mot en defensivt. Veldig lite å ta Araujo på i kveld.

Garcia 6 BB: Ser mer kynisk ut og er smartere til å lese situasjoner. God til å bryte spillet, redder ball på strek. Får en veldig tvilsom straffe dømt mot seg, men er utrolig oppofrende i alle situasjoner i kveld. Nydelig kamp av en spiller i vekst.

Alba 3: Kommer mye på overlapp i 1 omgang, men blir ingen trussel. Får ikke utrettet noe som helst før han legger inn en perfekt målgivende til Luuk på overtid.

Nico 2: Virker veldig kamprusten. Ikke like god til å drifte ballen som han pleier, og gjør som regel bare trygge valg. Roter bort ballen til tider.

Busquets 3: Helt middels 1 omgang, gjør seg ikke bort, men får heller ikke satt noe preg på resten av kampen. Havner litt for mye på halvdistanse.

de Jong 3: Frisk i åpningsminuttene, men faller litt og litt mer ut av kampen.

Dembele 5: Gjør gode valg når han kan og utfordrer når han må. Ser ut til å ha blitt en klokere fotballspiller under Xavi. Desidert mest truende i 1 omgang. Flott målgivende i 2 omgang.

Aubameyang 3: Helt anonym fram til han plutselig header inn 1-1 scoringen. Fantastisk utført.

Ferran 3: Utrolig god til å starte i bakrom ved enkelte anledninger. Kommer til noen gode muligheter som mangler sluttprodukt. Brukbar i banespillet.

Innbytterne:

Gavi 5: Setter fart på kampen, og gir en nydelig målgivende til Pedri. Tenner håpet med intensitet i spillet sitt.

Pedri 5: Setter sitt andre mål på to kamper. Gir laget en enorm ro med ballen når han er involvert i spillet.

Lenglet 1: Kommer inn og lager straffe.

Luuk 5: Han er til å stole på. Avgjør kampen.

Er du enig i vurderingene? Diskuter