Barça ble mer eller mindre ydmyket av tyskerne både på banen og på tribunen, men skapte spenning på overtid.

FC BARCELONA 2 – 3 EINTRACHT FRANKFURT

Kampfakta
4′, 0–1 ved Filip Kostic (straffe); 36′, 0–2 ved Rafael Borré (Kostic); 67′, 0–3 ved Filip Kostic (Kamada); 90+1′, 1–3 ved Sergio Busquets; 90+11, 2–3 ved Memphis Depay (straffe).

Kort:
Barcelona –
Eintracht –

Tysk aggressivitet og katalansk siesta-mentalitet

Barcelona er i realiteten kun fortsatt skikkelig med i kampen om én tittel, nemlig Europa League. En potensiell turneringsseier vil kunne være med å bygge på det som på sikt kan bli en vinnerkultur hvor trofeene også kommer internasjonalt og ikke kun fra hjemlig liga slik det har vært de siste årene. Da må middelhavsfareren fra Bundesliga overvinnes etter 1-1 i Tyskland forrige uke.

Kampen er så vidt i gang før Eintracht rader opp angrep med ekstremt hissig gjenvinningsspress og bakromsstrusler over en lav sko. Plutselig kommer et innlegg inn og García får hjerneblødning; stopperen holder livtak rundt tyskernes spiller, og dommer peker på elleve meteren. 0–1. Elendig start! Tyskerne fortsetter det voldsomme kjøret også etter scoringen. Etter drøye halvtimen dundrer like godt bortelaget ballen i mål fra om lag 25 meter. 0–2. Til pause kunne Eintracht like godt ledet med det dobbelte.

Også etter pausepraten fortsetter Eintracht sitt voldsomme offensive kjør, og et tafatt hjemmelag sliter med å holde følge. Etter halvspilt omgang legger bortelaget på til 0–3 (!). Først på overtid makter Barcelona å legge ordentlig press på tyskerne. Ingen ringere enn Sergio Busquets reduserer ledelsen med en utrolig volley scoring fra langt hold (ja, du leste faktisk riktig). 1–3. Helt på tampen av overtiden får Barça straffe. Den omsetter Depay, men dommer blåser av dessverre like etter.

Vurderingene

ter Stegen 2: Vanskelig å laste tyskeren for noen av målene imot, men tre baklengsmål ser aldri pent ut for en målvakt.

Mingueza 2: Sliter defensivt hele kvelden. Har heller ikke noe som helst å bidra med offensivt.

Araújo 3: Redder forsvaret i flere situasjoner, men også uruguayaneren leverer en del under pari i dag. Viser seg frem offensivt mot slutten.

Garcia 2: Er svært klønete i situasjonen som fører til straffe imot. Ellers sliter han også med å hamle opp med bortelagets angrepsspillere.

Alba 2: Totalt sett uvanlig lite involvert offensivt. Blir flere ganger fullstendig passert defensivt. Har likevel noen fine involveringer offensivt.

Pedri 2: Har flere fine involveringer med ball i beina. Likevel leverer «Pedri Potter» dessverre en del under pari i dag.

Busquets 3: Blir mye løpende i helene på bortelagets angrepsspillere. Varter opp med en sinnsvak scoring på halv volley fra om lag 20 meter (!).

Gavi 3: Løper som vanlig sokkene av seg, og skaper en del med ballen i beina. Én av få som tar ansvar.

Dembélé 4 BB: Skaper flere store sjanser nærmest helt på egen hånd. Blir etter hvert ganske upresis i avleveringene sine. Én av få Barça-spillere med litt ære i behold etter dagens kamp.

Aubameyang 2: Er flere ganger på rett sted til rett tid, men avslutningene er dessverre altfor svake. Har heller ikke noe å bidra med i kombinasjonsspillet.

Torres 2: Er tidvis brukbar i kombinasjonsspillet, men ellers er spanjolen forholdsvis lite involvert offensivt.

Innbyttere:

Frenkie 3: Gjør et godt innhopp totalt sett. Mye involvert offensivt.

Traoré 3: Livlig nedover langs linjen, og skaper enkelte farligheter.

Dest 2: Sliter med å hamle opp med bortelagets angrepsspillere, blant annet i forkant av den tredje scoringen imot.

L. de Jong N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Memphis N/A: For lite spilletid til å vurderes.