Barça skulle reise kjerringen etter torsdagens Europa League-fadese, men Cadiz ville det annerledes.

FC BARCELONA 0 – 1 CADIZ CF

Kampfakta
48′, 0–1 ved Lukas Pérez.

Kort:
Barcelona – Busquets, Dest, Torres, Alba
Cadiz – Hernández

Maktet ikke å overliste påskegule Cadiz

Første omgang er en forholdsvis jevnspilt affære, i hvert fall i sjanse-protokollen. Barcelona har naturligvis ballen desidert mest, og skaper noen farligheter, men også gjestene er farlig frempå ved enkelte anledninger. Barça er jevnt over for forutsigbar og upresis til at Cadiz havner i ordentlig trøbbel. Dermed går begge lagene målløse av banen til pause.

Andre omgang starter dessverre med et Cadiz-smell. Bortelaget sender avgårde et innlegg som til slutt kriges i mål av ringreven Lucas Pérez. 0–1. Barça forsøker etter beste evne å snu kampen, men gjestene står imot presset. Dermed ender Barcelons seiersrekke i ligaen på syv kamper.

Vurderingene

ter Stegen 4: Varter opp med to sterke redninger i situasjonen der bortelaget til slutt scorer. Skulle muligens vært ute og plukket innlegget i forkant av scoringen, men uansett vanskelig å laste tyskeren for målet. Har ellers brukbar kontroll og gjør i tillegg mye bra med ballen i beina.

Dest 3: Er ganske delaktig i det offensive tidlig i kampen, men blir mindre synlig etter hvert. Sliter tidvis defensivt. Likevel får han bedre kontroll utover i kampen.

Garcia 3: Er – i likhet med sin franske stoppermakker – passiv i markeringsspillet på scoringen imot, noe som gjør at Pérez blir stående mer eller mindre mutters alene ved femmeteren. Har enkelte smarte involveringer offensivt.

Lenglet 2: Blir flere ganger altfor veik i duell- og markeringsspillet, blant annet i situasjonen i forkant av baklengsmålet. Strever med å hamle opp med Cadiz-angriperne.

Alba 2: Roter det ordentlig til med en feilpasning like i forkant av baklengsmålet. Er tidvis mye involvert fremover, men for mange av innleggene går i blokken eller i hodet på en Cadiz-forsvarer.

Frenkie 2: Spiller dessverre en usedvanlig svak kamp, nederlenderen. Det går rett og slett for kort tid mellom de svake involveringene og for mye tid mellom de sterke involveringene.

Busquets 4: Leser som vanlig spillet godt både offensivt og defensivt. Har blant annet flere sterke gjenvinninger og påfølgende pasninger. For det meste god med ballen i beina. Er også sentral i oppbygningsspillet.

Gavi 3: Tidvis mye involvert fremover, men blir samtidig mindre synlig i lengre perioder. Har noen fine involveringer med ball i beina, men sliter jevnt over med å uttrette noe særlig.

Dembélé 5 BB: Er tungt involvert i nesten alt Barça foretar seg fremover i banen, og herjer til tider med Cadiz-forsvarerne. Har riktignok enkelte undøvendige balltap, men ikke mer enn det som er å forvente med hans betydelige offensive bidrag.

Depay 2: Er tidvis ganske tungt involvert i oppbygningsspillet, men generelt er ballbehandlingen for rotete og avleveringene for upresise til at han utgjør noen særlig offensiv trussel for bortelaget.

Torres 3: Selv om spanjolen kommer til enkelte farligheter foran mål, er presisjonen dessverre for lav. Sliter med å uttrette noe særlig med ballen i beina.

Aubameyang 3: Leverer et greit innhopp.

Traoré N/A: For lite spilletid til å vurderes.

L. de Jong N/A: For lite spilletid til å vurderes.

Mingueza N/A: For lite spilletid til å vurderes.