En viktig seier på hjemmebane, men man må vel kunne forvente mer mot et bunnlag?

FC BARCELONA 2 – 1 RCD MALLORCA

Kampfakta
25′, 1–0 ved Memphis Depay (Alba); 54′, 2–0 ved Sergio Busquets; 79′, 2–1 ved Antonio Raillo (Sevilla)

Kort:
Barcelona – Gavi, Alba
Mallorca – Raillo, Grenier, Maffeo

Brukbart, men ikke imponerende

Barcelona åpnet kampen greit med god kontroll og ballføring og Aubameyang kunne ha scoret et par ganger allerede før kvarteret var spilt. Dessverre var Mallorca gode og våkne i forsvar som resulterte i at gjennombruddene ikke fant frem til nettmaskene. Ved midtpunktet av førsteomgangen var det mye som skjedde.  Barcelona levde litt farlig da Fer Niño nesten scoret på en tapp-in rett før det var spilt tjue minutter, men få minutter senere så det endelig ut som det skulle løsne for Araujo og Barcelona da uruguayaneren stanget inn et flott hodemål. Det ble dog blåst av for offside. I det 25. minuttet skulle Depay endelig sikre ledelsen med en flott avslutning. Resten av omgangen ble preget av noen brukbare muligheter fra begge lag, sist til Mallorca som kunne utligne med omgangens siste skudd. Heldigvis for Barcelona gikk skuddet rett på ter Stegen.

Barcelona slapp ikke foten av gassen og opprettholdt det voldsomme trykket. Flere av spillerne var nære en scoring, men det var til slutt Sergio Busquets som i det 52. minuttet skulle treffe nettet. Flott forarbeid av Alba og Torres i forkant av målet. Torres så ut til å øke ledelsen ca. tjue minutter senere, men målet ble igjen annullert for offside. Det var god stemning på Camp Nou gjennom kvelden og enda bedre skulle det bli da Fati og Dembélé ble byttet inn med ca. et kvarter igjen å spille. Publikum gledet seg til å se juvelene i troppen spille festfotball, men det ble altså bortelaget som klarte å redusere ledelsen.

Barcelona klarte å holde kontrollen på resten av kampen og det endte til slutt 2–1. En viktig hjemmeseier med gode prestasjoner av flere.

Vurderingene

ter Stegen 3: Godt plassert og får skuddene rett på seg. Utspilt på reduseringen.

Alves 3: Spiller nesten mer på midtbanen enn høyreback i kveld, men en brukbar kamp av brasilianeren. Legger inn noen innlegg i kjent Dani Alves-stil, noen treffer nesten også.

Araújo 3: Gode klareringer og virker sikker på stopperplassen i kveld. Liten blemme på reduseringen imot, men det var et godt slått frispark.

Piqué 3: Sliter fortsatt med den latente skaden, og byttes ut etter halvtimen spilt.

Alba 4: Spiller en helt vanlig kamp til Alba å være. God i forsvar, veldig delaktig i angrep. Får enda en målgivende for sesongen.

Frenkie 5 BB: God i gjenvinningene og sentralspillet, men slår litt for mange upresise fremoverpasninger i førsteomgangen. Mye mer presis og positivt spill etter pausen. Nesten en helt annen spiller og kjernen i det offensive spillet.

Busquets 5: Viktig på midtbanen som alltid. God kontroll, bryter opp overgangsmuligheter og finner lagkameratene sine. Har også en flott scoring i kveld.

Gavi 3: Litt skuffende prestasjon av Gavi i kveld med tanke på hva han kan få til. Virket ikke helt å være på rett bølgelengde med sine lagkamerater.

Torres 2: Anonym gjennom store deler av førsteomgangen, men slenger til en fantastisk langpasning til Aubameyang rett før pause. Klarer dog ikke å fullføre det samme angrepet med en scoring.

Aubameyang 3: Farlig nær mange scoringer i kveld, men lagkameratenes pasninger treffer ikke alltid presist nok for en scoring. Skaper også mange muligheter for de andre angrepsspillerne.

Memphis 4: Viser gode ferdigheter og ballkontroll på scoringen i førsteomgangen, men feilberegner smtidig mange av løpene og pasningene i kveld. Litt mer påskrudd etter pausen og finner tonen med Aubameyang en liten periode.

Innbyttere:

Garcia 3: Spiller en grei kamp. Får relativt lite å bryne seg på grunnet stor kontroll fra Barcelona.

Fati 3: Kommer inn og bemerker seg ikke på noen særlig måte, men har i det minste ingen gjentatte balltap eller feilpasninger.

Dembélé 2: Får ikke til noe særlig etter innhoppet. Bommet på innlegg og pasninger av alle typer. Får ikke spilt seg fri.

Lenglet N/A: For lite spilletid til å vurderes.