Det meste tydet på poengdeling mellom lagene da kampen entret det siste minuttet av tillagt tid, men så dukket plutselig Alba opp fra intet!

REAL BETIS BALOMPIÉ 0 – 1 FC BARCELONA

Kampfakta
76′, 0–1 ved Ansu Fati (Alba); 79′, 1–1 ved Marc Batra (Fekir); 90+4′, 1–2 ved Jordi Alba (Alves).

Kort:
Barcelona – Busquets, Albes
Real Betis – Bartra

Byttet som satt fart på kampen

Første omgang er en ganske jevnspilt affære mellom to lag som forsøker å skape sjaser, men som gjør nettopp det med varierende hell. Begge lag er nære ved å score mål i løpet av omgangen, men målprotokollen står tom ved pause.

Andre omgang fortsetter i mer eller mindre tilsvarende spor – men bare inntil Fati entrer banen. Unggutten byttes inn med et kvarter igjen på kampuret, og intet mindre enn ett minutt etterpå sender han Barça i ledelsen med en frekk avslutning. 0–1! Gleden varer likevel ikke lenge. Marc Bartra utligner nemlig på en dødball noen minutter senere. 1–1! Alt tyder på at det blir poengdeling mellom lagene. Men fire minutter på overtid dukker Alba opp og dunker ballen i mål på helvolley fra skrått hold inne i sekstenmeteren! 1–2! Dermed har Xavis menn sikret seg deltakelse i neste sesongs Champions League.

Vurderingene

Neto 4: Gjør en meget solid figur både som skuddstopper og med ballen i beina, brasilianeren – spesielt dersom man tar manglende kamptrening i betraktning. Kan på ingen måte lastes for målet imot.

Alves 3: Blir fullstendig avkledd i enkelte løpsdueller på egen banehalvdel, og er ellers ikke voldsomt betryggende defensivt. Fryktelig passiv i duellspillet på målet imot. Noterer seg for en nydelig målgivende pasning til Alba på overtid.

Araújo 5: Har som vanlig en enorm tilstedeværelse defensivt. Gjør jevnt over også mye bra med ballen i beina. Er i tillegg svært nære ved å score på et vakkert hodestøt.

Garcia 3: Sliter tidvis stort med å hamle opp med truende motspillere defensivt. Sliter også med å utgjøre noen særlig forskjell i oppbygningsspillet.

Alba 5 BB: Er tidlig i kampen noe mindre involvert offensivt enn han pleier å være, men tar seg voldsomt opp mot slutten av kampen. Noterer seg både for en målgivende pasning og en praktfull volley-scoring.

Frenkie 3: Kan dessverre ikke sies å utgjøre noen særlig forskjell på midtbanen, Frenkie. Har noen sterke involveringer med ballen i beina, men det blir for lenge mellom dem.

Busquets 4: Havner også på etterskudd defensivt ved flere anledninger. Likevel har han perioder med mange gode involveringer med ballen i beina.

Gavi 3: Er tidvis overalt på midtbanen, og offensivt kombinerer han ofte fint med lagkamerater. Samtidig har han perioder med flere undøvendige balltap og generelt slurv.

Dembélé 3: Står for en god del av de farlighetene laget skaper offensivt. Likevel har han – som vanlig – for mange uprovoserte balltap og upresise innlegg.

Torres 3: Kommer til enkelte farligheter offensivt. Likevel blir han for ofte avblåst for offside, noe som blant annet bidrar til å bryte opp flyten i lagets spillet.

Depay 2: Sliter med å utrette noen særlige farligheter offensivt. Det blir generelt for mange svake involveringer med ballen i beina.

Aubameyang 3: Utretter ikke noe nevneverdig.

Traoré 4: Har en svært viktig involvering med ballen i beina like før den avgjørende scoringen.

Fati 4: Scorer etter ett minutt på banen og skaper også flere farligheter.

Puig N/A: For lite spilletid til å vurderes.