En god og effektiv kamp til tross for et hjemmelag i tredjegir.

Kampfakta

Mål: Depay 30’, Aubameyang 40’, 48’, Aspas 50’.

Kort: Murillo (rødt), Frenkie (gult), Alba (gult)

Pasningsfeil og lavenergi

Barcelona åpnet kampen godt og hadde et par gode sjanser på brudd takket være godt plasserte midtbanespillere. De gode avslutningene uteble dessverre da Celta var veldig flinke til å spille tett og kompakt i alle faser av spillet og tvang frem noen grunnleggende pasningsfeil hos hjemmelaget. Dembélé skulle endelig klare å rykke ifra og la vakkert opp for Memphis Depay som lett satte ballen i mål. Fem minutter før pause hang ikke midtstopperne til Celta med og Aubameyang ble frispilt etter en god pasning fra Memphis som økte ledelsen til 2-0.

Andreomgangen:

Barcelona åpnet andreomgangen sånn circa som den første avsluttet. Noen småfeil, men klarte likevel å komme på en kontring. Dembélé klarte nemlig igjen å frispille en lagkamerat og Aubameyang nølte ikke med å avslutte med nok et mål. Bare minuttene etterpå skulle Celta få reduseringen etter litt kluss i forsvaret for Barcelona. Et sammenstøt mellom Gavi og Araujo endte dessverre uheldig og Uruguayaneren måtte fraktes ut med ambulanse. Barcelona hadde full kontroll på resten av kampen og det ble 3-1 til slutt.

Vurderingene:

Ter Stegen 3: Gode redninger i kveld, men sover litt i starten av andreomgangen og slipper inn et lett mål.

Alves 3: Viser sine tekniske ferdigheter og er solid i duellene, men klarer ikke helt å bli med i oppbyggingsspillet. Bommer på noen pasninger også.

Araujo 3: Direkteinvolvering for å forhindre et baklengsmål som han selv rotet til med en vanvittig feilpasning. Ellers stødig i resten av kampen. Går i hodeduell med Gavi og må faktisk byttes ut pga. den skaden. Uff.

Eric García 3: Flere gode klareringer og involveringer i førsteomgangen, men har noen tvilsomme tilbakespill som skaper unødvendig fare for Barcelona. Igjen.

Alba 4: En godt gjennomført kamp av Alba i kveld. Gjør få feil.

De Jong 4: God kamp av Frenkie i kveld. God sentralt og rydder opp noen kontringsforsøkt.

Gavi 3: Vinner de fleste av duellene og spiller greit sammen med de Jong.

Torres 2: Gjorde svært lite ut av seg i den omgangen han spilte.

Aubameyang 4: Startet kampen svakt, men får med seg to scoringer. Flott det.

Depay 3: Klinker ballen i mål først og serverer også Aubameyang litt senere. Får poeng for involveringene, men spiller rett og slett for upresist for toppkarakterene.

Dembélé  BB6: I kveld var han helt Messi. Timingen på rykkene. Pasningene. Tilstedeværelsen. Det defensive arbeidet. Dette må være noe av det beste fra franskmannen noen gang.

Puig 2: Er godt plassert og deltar i det sentrale spillet, men klarer ikke å etablere seg fremover, selv ikke med en mann i overtall.

Lenglet: Vanskelig å vurdere siden Celta ikke kom til noen gode muligheter på slutten.

Fati 4: Nesten et par målgivende og mål på Fati i kveld. Presis i mange av pasningene og noen harde avslutninger på mål.

Luuk de Jong 2: Kunne faktisk scoret to ganger etter sitt sene innhopp, men var feilplassert.

Mingueza: Vanskelig å vurdere siden Celta ikke kom til noen gode muligheter på slutten.