Barcelona 4-0 Athletic Bilbao

Kampfakta:

Sted: Spotify Camp Nou, Barcelona

Anledning: La Liga Santander, 11. runde

Målscorer(e): Dembélé, Sergio Roberto, Lewandowski, Torres

Skudd: 10 – 5

Gule kort: Xavi, Busquets, Garcia (FCB) de Marcos, Vesga (ATH)

Røde kort:

Ballbesittelse (%): 66 – 34

xG: 1.46 – 0.44

Kampens høydepunkt:

4-0 goalen til Ferran Torres viser god gammel Barcelona-fotball. Over 20 trekk uten at laget fra Bilbao er i nærheten av ballen før Dembélé spiller gjennom Torres og han setter den mellom beina på Unai Simon og i mål. Samtlige spillere med Barça-logo på brystet (med unntak av Kessie) er nær ballen før den går i mål. Minneverdige øyeblikk er også dobbelt-redningen på streken når ter Stegen roter det til etter 88. minutter, som gjør at katalanerne står med kun fire innslupne mål etter 11 kamper. Xavi sitt touch da ballen er ute av spill i første omgang må også nevnes.

Kampens nedtur:

Både Gavi og Roberto ut med skade. Gavi ut med det som så ut som en smell i familiejuvelene, men det meldes om et hardt hardt støt i lysken og ikke noe alvorlig. Sergi Roberto leverer en av sine bedre kamper, men måtte ut med en trøkk i skulderen/kragebenet. Får håpe katalaneren ikke er ute for lenge.

Vår beste:

Ousmane Dembélé gjør som han vil hele kampen. Styrer tempoet offensivt og gjør Athletics venstreback, Yuri, til rundingsbøye. Franskmannen setter sitt første mål med hodet i Barça-drakt etter tolv minutter, før han serverer et hat-trick av målgivende pasninger. Setter opp lagkameratene sine til store målsjanser og det kunne blitt flere enn tre målgivende på 25-åringen.

Barças topp tre:

  1. Dembélé
  2. de Jong
  3. Baldé

Er du enig eller uenig i oppsummeringen ovenfor? Diskuter!