Historisk sett har FC Barcelona gode statistikker å vise til i møte med Villarreal. På 33 kamper står katalanerne med 23 seire mot Villarreals 3, og da lagene møttes på Camp Nou i September til sesongens aller første seriekamp endte det med en komfortabel 4–0-seier for Koemans menn. Det er med andre ord ingen tvil om at Villarreal må være på sitt aller beste i morgen skal de stjele med seg poeng mot stormakten fra Catalonia.

Lagnyheter

Villarreal CF: Med Vicente Iborra ute med skade blir det mest sannsynlig Manu Trigueros og Ètienne Capoue som får den tøffe jobben med å demme opp for Barcelonas trusler på midtbanen. Pervis Estupiñán er tvilsom til kampen grunnet skade, men ingen i troppen er suspenderte.

FC Barcelona: Ousmane Dembélé har gjort god fremgang med sin rekonvalesens og er med i troppen, men om Koeman ønsker å risikere franskmannen er tvilsomt. Det samme gjelder Neto som også er tilbake i troppen. Ansu Fati og Philippe Coutinho er fortatt ute med langtidsskader, mens Martin Braithwaite ennå ikke er helt spilleklar.

Lagenes form

Barça har imponert i La Liga etter årsskiftet, men er fortsatt nødt til å jobbe knallhardt for å legge både Real- og Atlético Madrid bak seg på tabellen. Lionel Messi er i sensasjonell form om dagen og kan – som vanlig – bli tungen på vektskålen i denne svært viktige bortekampen i en periode hvor hver kamp er en finale. I skrivende stund befinner Barcelona seg på tredjeplass i La Liga, fem poeng bak serieleder Atlético Madrid og to poeng bak Real Madrid, dog med én hengekamp til gode. Koemans menn har vist strålende form i ligaen i kalenderåret 2021 og står kun med ett tap så langt (mot Real Madrid i El Clásico). Etter å ha blitt slått ut av Champions League av PSG og vunnet Copa del Rey står FC Barcelona uten noen andre turneringer å konsentrere seg om enn La Liga.

For Unai Emerys menn er det ikke fullt så enkelt da de får beøsk av Arsenal førstkommende torsdag for det første oppgjøret i Europa League-semifinalen. I La Liga befinner de seg på sjuendeplass à poeng med Real Betis, ett poeng bak Real Sociedad på femteplass. På deres siste seks kamper i ligaen har de vunnet fire og tapt to, deriblant sjokktapet mot Deportivo Alavés tidligere denne uken. Villarreal har dog en sterk hjemmestatistikk å lene seg på denne sesongen da de kun har tapt tre kamper på eget gress i ligaen. Deres ambisiøse spillestil har hatt en tendens til å være til deres disfavør mot sterke motstandere, og kanskje vil vi derfor se et mer konservativt Villarreal i morgen? Uansett har Villarreal prestert mer enn respektabelt, heller svært godt, etter at Unai Emery entret dørene i fjor sommer og kan absolutt utgjøre en trussel mot FC Barcelona i morgen.

Hva? La Liga, runde 32
Hvor? Estadio de la Cerámica, Villarreal.
Hvem? Villarreal CF – FC Barcelona
Når? Søndag 25. April, kl. 16.15.