I klubbens årlige rapport kom det fram at den kortsiktige gjelden til FC Barcelona var på 730 millioner euro. Det betyr at de finansielle kostnadene av fjorårssesongen var betydelig ettersom klubbens gjeld på slutten av 2018/2019-sesongen var på 505 millioner euro – ergo en stigning på 225 millioner euro under den første «corona-sesongen».

Tallene viser da en totalt gjeld på 1,173 milliarder euro når man kombinerer det som kalles kort- og langsiktig gjeld, som henholdsvis ligger på 730 og 442 millioner euro.

Gjeldsforhold til andre klubber

Det blir også gjort rede for hva FC Barcelona skylder andre klubber i denne rapporten. Her kommer det fram at katalanerne står 196 millioner euro i gjeld for spillersigneringer/overganger.

Kortsiktig skylder de fortsatt Ajax 48 millioner euro for Frenkie de Jong og Liverpool nesten 30 millioner euro for Philippe Coutinho, pluss ytterligere 40 millioner for brasilianeren i det som tilfaller kategorien «langsiktig gjeld». De skylder også Juventus 52 millioner euro for Miralem Pjanic, som var en del av «byttehandelen» som fikk Arthur Melo til å forlate Barça til fordel for de italienske mesterne. I tillegg skylder de også penger for spillere de senere har solgt som 10 millioner euro for Malcom og 8 millioner euro for Arthur.

På den positive siden kommer det også frem i rapporten at klubben venter på penger fra andre klubber som har kjøpt spillere fra FC Barcelona. Kortsiktig ligger dette tallet på drøyt 46 millioner euro, som ikke er mye i forhold til hva klubben skylder, men hvis vi ser på tallene totalt – hva klubber skylder Barça både kortsiktig og langsiktig – øker tallet betraktelig til 181 millioner euro.

Disse tallene er blitt tilgjengelige for at presidentkandidatene – Joan Laporta, Victor Font og Toni Freixa – skal ha innsikt i klubbens økonomiske situasjon. Man kan absolutt argumentere for at dette er presidentkandidatenes største utfordring da det blir den kommende presidentens oppgave å finne en langsiktig og bærekraftig løsning på Barcelonas økonomiske situasjon.