Det ville seg ikke mot Real Madrid denne lørdagen. Etter å ha vært to mål bak halvveis, så den andre omgangen mye lysere ut. Utlikningen kom derimot aldri, og Barcelona gikk dermed på sitt første ligatap siden serierunde 12.
Håpløs første omgang
Barcelona hadde mye ball i åpningsminuttene. Det var et kampbilde begge lagene virket å være fornøyde med, og etter 10 minutter kom Barcelona nære. Messi spiller Alba gjennom mellom back og stopper, og backen spiller ballen hardt inn foran feltet. Ballen er nære på å nå de Jong i midten, men Courtois får såvidt en hånd på ballen før ballen treffer nederlenderen.
Bare fire minutter senere kontrer hjemmelaget inn kveldens første scoring. Valverde får satt i gang et kjempeløp innover i banen, før han slipper ballen perfekt til en fremadstormende Lucas på høyresiden. Backen spiller ballen inn foran mål hvor Benzema har løpt seg fri fra Araujo. Franskmannen helflikker ballen vakkert inn ved nærmeste stolpe, og hjemmelaget tar dermed føringen.
Barcelona fortsetter sitt ballbesittende spill, men igjen får hjemmelaget kontret. Vinicius ender med ballen, og forsøker å passere både Araujo og Mingueza. Førstnevnte takler brasilianeren som dermed skaffer frispark centimetere utenfor 16-meteren. Frisparket fra Kroos er på vei mot ter Stegen, men ballen går via både Dest og Alba før den går inn i mål.
Etter 34 minutter er hjemmelaget nære kveldens tredje. Valverde skyter knallhardt i stolpen, før Lucas skyter på returen. Der er ter Stegen med en god og viktig redning.
På overtid av den første omgangen server Messi et hjørnespark rett i stolpen og ut, og Barcelona går dermed i garderoben to mål bak rivalene.
Mingueza lager spenning
Andre omgang blir i stor grad preget av et fryktelig uvær. Kampen går likevel sin gang, og etter en time spilt sitter reduseringen. Messi spiller Alba på venstresiden som slår inn på første. Ballen går forbi alle bortsett fra Mingueza, som sleivsparker ballen inn via leggen. En skikkelig vitamininnsprøytning for gjestene.
Minuttet senere er Araujo på vei til å score selvmål, men ballen går heldigvis via stolpen og ut til hjørnespark.
Kampen videre blir preget av et kampbilde hvor Barcelona blottlegger seg mer og mer, og vertene kan ta kontringene. Barcelona skaper ikke mye, og hjemmelaget er utrolig nære å punktere kampen på en kontring ved flere anledninger.
Like før full tid skaffer Casemiro seg to kjappe gule, og de fire tilleggsminuttene blir en sjansebonanza for begge lag. Tre minutter på overtid er Marcelo alene gjennom, men Mingueza får avverget situasjonen. Like etter legges ballen inn mot Lenglet. Stopper header ned til Moriba som fyrer til fra 10 meter. Ballen fyker dessverre i tverrligeren, og på returen skyter ter Stegen(!) rett i Trincao før dommeren etterhvert blåser av kampen. Dermed passerer Real Madrid Barcelona på tabellen med ett poeng, når det gjenstår åtte kamper igjen av sesongen.
Vurderingene
Ter Stegen 3
Blir tatt litt på senga av Benzemas helflikk som sniker seg inn på første stolpe. Kan ikke gjøre noe med Kroos` frisparkscoring. Ellers et par gode redninger, og han er trygg med ballen i bena de gangene han får støttepasninger servert.
Dest 1
Får det ikke til i det hele tatt på høyresiden. Blir for spinkel både med og uten ball i bena. Står merkelig plassert på frisparkscoringen til Kroos, selv om han får skutt ballen på seg. Byttet ut halvveis i kampen.
Mingueza 5
Står ekstremt høyt i banen sammen med resten av stoppertrioen når Barcelona har ballen, noe som naturlig nok er Koemans verk. Viser mye løpsvilje og stor hurtighet når hjemmelaget kontrer. Flyttes på høyrebacken når Dest går ut, og scorer Barcelonas eneste mål i kveld.
Araujo 2
Sliter mer med hjemmelagets kontringsspill, og lar Benzema passere altfor enkelt på den første scoringen. Skaffer også frisparket som leder til 2-0. Også nære på selvmål i andre omgang. Er dog trygg med ballen i beina.
Lenglet 3
Franskmannen har vist seg å være ekstremt svak mot bedre motstandere, men klarer seg greit i dag. Ingen store feil, og er nære på en assist til Moriba på overtid.
Alba 3
Får ikke like mye rom på venstresiden som han bruker. Zidane forutså nok dette, og gjorde det vanskelig for spanjolen. Blir dog spilt gjennom ved et par anledninger, uten at pasningene sitter. Får en målgivende til Mingueza, men det blir med det.
Busquets 3
Kjemper mye på midtbanen slik han bruker. Flere gode involveringer, men blir ofte satt i sjakk matt når Real Madrid kontrer. Ikke mye involvert i det offensive pasningsspillet.
de Jong 4
Får det også vanskelig i dag, nederlenderen. Gjør likevel mye riktig, og er trygg og god i både det defensive og offensive. Blir flyttet ned på stopperplass etter hvilen, men fungerer godt som en spillende stopper.
Pedri 3
Har flere fryktelige balltap den første halvtimen, uten at dette blir straffet nevneverdig. Spiller likevel med en ro som er betryggende å se av en 18-åring i El Clàsico. Virker likevel sliten etter altfor mange kamper i bena dette året.
Messi 3
Forventes, som alltid mye av Messi. Er en fryd å se på når han spilles opp med rom foran hjemmelagets forsvarsspiller, men man forventer likevel mer. Har noen gode involveringer, men blir mer en kreativ spiller snarere enn en trussel foran målet i kveld.
Dembèlè 2
Settes som midtspiss den første omgangen. Et vanskelig utgangspunkt for franskmannen, men det kommer veldig tydelig frem at Barcelona mangler «9èren» i dette laget. Viser svak nærteknikk, og får ikke til stort. Blir flyttet på ving, i andre omgang, men uten mye rom å boltre seg i er Dembèlè altfor forutsigbar å spille mot.
Innbyttere
Griezmann 2
Skal komme inn å hjelpe det offensive, men er ikke i nærheten i kveld. Blir ofte spilt opp feilvendt, men mister enten ballen eller spiller støttepasning.
Moriba 3
Kriger mye de 20 minuttene han spiller. Er centimetere unna sin første El Clàsico-scoring da han på overtid banker ballen i tverrliggeren.
Roberto 2
Kommer inn like etter reduseringen. Gjør ikke mye ut av seg, og det vises at han ikke er i kampform.