Den bosniske 31-åringen er det ikke behov for, ei heller er han ønsket i FC Barcelona. Nå er Miralem Pjanić klar for den tyrkiske klubben på et ettårig låneopphold.

Etter mye om og men, lite spilletid og en overdådig lønnsslipp er Miralem Pjanić omsider på vei ut dørene på Camp Nou. Etter sin ankomst fra Juventus sommeren 2020, i en høyst utspekulert overgang hvor Arthur gikk motsatt vei, har bosnieren slitt med å finne sin plass i laget og ikke vært i nærheten av den spilletiden han ønsker.

Etter måneder hvor Pjanić har prøvd å presse gjennom en overgang tilbake til Italia har døren til tyrkiske Süper Lig plutselig åpnet seg. I kveldstimene torsdag, via «fotballorakelet» Fabrizio Romano, ble det klart at utlånet fullføres og at klubbene deler på lønnen. Like før midnatt ble låneavtalen bekreftet av den tyrkiske storklubben.

Det tyrkiske overgangsvinduet stenger først 8. september, noe som muliggjorde utlånet etter at de fleste europeiske lands overgangsvinuder har stengt.

Den enes død, den annens brød

Med en mann mindre i A-lagstroppen har Koeman nå mulighet til å flytte en ny spiller opp til førstelaget. Det ryktes at denne plassen skal gå til stortalentet Gavi, som forøvrig fikk sin debut for A-laget i søndagens kamp mot Getafe.