På mandag var det nøyaktig et år siden Laporta vant valget, og da valgte han å sette seg ned med klubbens medier for et intervju

Laporta om lagets forbedringer

– Xavi svarer med stil på muligheten klubben har gitt ham. Jeg er sikker på at han vil bringe oss mye glede i årene som kommer.

– Xavi har endret lagets mentalitet. Vi kan se at det er en fremtid, og i nåtiden kan han gi oss glede i Europa league, og hvorfor ikke i ligaen, det er vanskelig, men vi kjemper.

– Vi bygger en ny æra som jeg håper vil bli fantastisk. Vi gjør det med unge spillere, som har vokst opp her, som er her nå, men som har en enda lysere fremtid. Det er ambisjonen, å ha et lag som spiller fin fotball og vinner trofeer. Vi har håp.

Om forsterkninger til sommeren

– Muligheten til å gjennomføre viktige avtaler i markedet avhenger av beslutningene vi tar de neste to månedene. Hvis vi klarer å gjennomføre noen av operasjonene som vi har jobbet med i hele år, så ja, vi vil klare det. Det er beslutninger vi må ta for å overholde den strategiske planen og nå våre mål.

– Troppen må være balansert. Det er en grense, og hvis vi henter spillere må noen forlate – Vi må balansere ting og akkurat så er vi veldig fornøyde med hvordan troppen er, mer og mer konkurransedyktig.

– Vi jobber med å forbedre laget. Vi må øke nivået for å konkurrere med de beste, men vi kan være fornøyde fordi vi ønsker å se neste kamp.

Engasjementet for damelaget

– Vi kan bare be om at de opprettholder dette nivået, og at de fortsetter å være så naturlige og autentiske som de har vært.

– Fra klubben sin side prøver vi å gjøre alt vi kan for å opprettholde engasjementet rundt kvinnefotballen.

– Denne søndagen kan vi bli ligamestre mot Real Madrid, og i enden av måneden kan vi skape historie, og fylle Camp Nou for Clasico i Champions league.

– Hvis vi kommer til semifinalen i Champions league, planlegger vi også å spille den på Camp Nou.

Organisasjonsstruktur

– Etter avgangen av administrerende direktør Ferran Reverter, har jeg blitt mer av en leder, sammen med kassereren. Vi har en mer omfattende struktur. Det vil være en eksekutivkomite som vil være på mandager og hver måned vil det være en ledelseskomite . Det er på tide tide å jobbe og bite tennene sammen for å nå våre mål.

– Klubben må alltid tilhøre medlemmene. Det er en tradisjon vi må opprettholde. Mange sponsorer beundrer akkurat det.

– Jeg har ikke vurdert å endre eierskapsmodellen. Jeg kan leve med den som har en annen måte å tenke på, men vi må være sterke økonomisk og håndtere ting smart for å konkurrere med de «statlige» klubbene.

Den nye stadion

– Det hele er klart slik at i April vil bystyret gi oss den endelige lisensen – I Juli, begynner konstruksjonen på stadion, og i september vil vi bestemme om byggingen vil starte når sesongen er over.

– Det mest logiske vil være å spille på Montjuic under byggingen. Hvis ikke, må vi bli på Camp Nou og utsette åpningen.

– Den nye stadion vil bli spektakulær, en arkitektonisk juvel som vil bringe mye aktivitet og ressurser. Det vil gi Barcelona et annet område for fritid, ikke bare sport, men en fasilitet for hele byen.

Støtte til Ukraina

– Vi er bekymret og engstelige over hva de lider av. Hver dag opplever vi tøffe nyheter om bombing og folk som flykter.

– Som klubb prøver vi å hjelpe. Vi har en avtale med Røde kors om flyktninger som kommer til Barcelona.

– Mange medlemmer av klubben ønsker å hjelpe, så vi planlegger en samling grunnleggende proviant på Camp Nou via Røde kors.

Les det orginale intervjuet her: https://www.fcbarcelona.com/en/club/news/2520590/joan-laporta-xavi-has-changed-the-mentality-of-the-team