Barcelona gjennomgår som kjent for tiden en stor ombygging av ikoniske Spotify Camp Nou, som en del av det omfattende Espai Barça-prosjektet. Dette prosjektet tar sikte på å skape en av de største og mest avanserte sports- og underholdningskompleksene i Europa.

Hovedtrekk ved nye Spotify Camp Nou

  • Økt kapasitet
    Stadionets kapasitet vil øke fra omtrent 99,350 til 105,000 seter, noe som utvider europas allerede største stadion med omtrent 6000 plasser.
  • Innovativt design
    Designet av det japanske arkitektfirmaet Nikken Sekkei i samarbeid med lokale arkitekter som Joan Pascual og Ramon Ausió. Det nye stadionet vil ha et elegant og moderne design. Eksteriøret vil være åpent og innbydende, med store baldakiner som strekker seg utover for å danne terrasser og serviceområder​.
  • Teknologiske fremskritt
    Nye Camp Nou vil være utstyrt med toppmoderne teknologi for å forbedre opplevelsen for tilskuere. Dette inkluderer forbedret Wi-Fi, moderne audiovisuelle systemer og andre digitale forbedringer for å sikre at fansen får den beste mulige opplevelsen på kampdag. Stadion vil også for første gang i historien ha dekkende tak over alle seter.

Fasevis åpning
Klubben planlegger å returnere til Spotify Camp Nou i november 2024, først med 50% kapasitet mens byggingen fortsetter. Full ferdigstillelse av stadionet er forventet innen juni 2026​. Med 50% kapasitet åpent for publikum vil det derfor ligge på omtrent samme antall som for tiden er mulig på Olympiastadion, der Barcelona spiller sine midlertidige hjemmekamper. Det er ingen hemmelighet at klubben har hatt problemer med å lokke supporterene opp på Montjuïc. En redusert åpning til et sentralt Camp Nou kan være med på å få de lokale tilbake på kamp.