Barça er på plass i USA, klare til å sparke i gang den nye sesongen med noen forrykende treningskamper. 

Lights, Camera, Action!

Ny trener, nye drakter og nye ambisjoner: Det nærmer seg starten på ny sesong. Barça skal spille 3 kamper i De forente stater, før de runder av sommerens vennskapskamper med Gamper-tradisjonen på Montjuïc.

Slik ser kampprogrammet ut for Hansi Flicks mannskap i ukene som kommer:  

  • Barcelona – Manchester City, 31. juli kl. 01:00, Florida
  • Barcelona – Real Madrid, 4. august kl. 01:00, New Jersey
  • Barcelona – AC Milan, 7. august kl. 01:30, Maryland
  • Barcelona – AS Monaco, 12. august kl. 20:00, Joan Gamper


Alle klokkeslett er i norsk tid.


Klubben offentliggjorde søndag ettermiddag listen over spillerne som skal være med til USA. Den består av hele 31 spillere. Her finner vi en stor gjeng unggutter fra Barça Atlètic som kommer til å være ivrige etter muligheten til å vise seg frem, men også en del bemerkelsesverdige fravær. Pedri, Araújo, Frenkie de Jong, Gavi og Ansu Fati er alle ute med skade og blir derfor ikke med på turné. Ferrán Torres og Lamine Yamal tar en forlenget ferie etter Spania sin EM-triumf i Berlin, mens Fermín López og Pau Cubarsí er en del av den spanske delegasjonen som deltar i Paris OL. 


Laglisten ser dermed slik ut: 


Pep-duell og El Clásico

Flick får en tøff start i sin rolle som Barça-trener. Først skal han møte Manchester City og Pep Guardiola. Pep er den eneste treneren utenom Flick selv som har vunnet den såkalte «sekstuppelen», altså 6 troféer i løpet av ett år. Deretter får tyskeren allerede sitt første oppgjør mot erkerival Real Madrid. En treningskamp er nok den mildeste utgaven av El Clásico man får, men selv om det kun kjempes om skryterettigheter, blir dette en stor kamp for både spillere og fans. Los Blancos går inn i årets sesong som regjerende spanske og europeiske mestere, i tillegg har de denne sommeren endelig lykkes i å hente PSGs Kylian Mbappé. Det er fremdeles uklart om franskmannen skal delta i kampen mellom de to lagene.

Flick får prøve seg mot italiensk motstand fra Milan før laget tar turen tilbake til Katalonia. Til slutt, kun 5 dager før La Liga setter i gang, kommer AS Monaco på besøk for å spille det årlige Gamper-stevnet på Olympiastadion. 


«Flickerspill»

Pre-season blir en fantastisk mulighet for Hansi Flick til å kartlegge sine spilleres styrker og svakheter før sesongen begynner for alvor. I mellomtiden jobber klubbpresident Joan Laporta og sportsdirektør Deco bak kulissene med overganger. Et hav av rykter og spekulasjoner rundt en viss spiller fra Baskerland og et spansk-kroatisk midtbanefenomen preger nyhetsbilde rundt Barça for tiden. Vi får smøre oss med tålmodighet og vente til det kommer offisielle kunngjøringer fra klubben, men vi krysser fingrene for at det blir et par nye fjes som presenteres på Gamper-fest den 12. august. 

En ting er ihvertfall sikkert: Vi gleder oss til å se Barça i aksjon igjen!