Imponerende opphenting og seier til tross, stemningen var alt annet en god på Vallecas ved kampslutt.
Marc Bernal har gjort den viktige dype midtbanerollen til sin egen i innledningen av sesongen. Hans unge alder tatt i betraktning, Bernal har imponert og således er skaden hans svært dårlige nyheter for Hansi Flick og hans menn.

Det sies at alle spillere må regne med lengre avbrekk fra fotball i løpet av sin karriere. Skader er en del av pakken og noen ganger er det så uheldig det kan få blitt. Som på tirsdag kveld, sent på overtid der dommer Soto Grande drar på med ti ekstra minutter av kampen. 8 minutter på overtid havner han i duell og skal bryte en farlig kontring fra Rayo spiller Isi . Bernals fot er plantet i jorden og fritt vilt da Isi treffer kneet i stor fart. Fremre korsbånd (ACL) rives i stykker.

Hansi Flick oppsummerte det dessverre godt da han sa at seieren var en trist en, og at garderoben var samlet i skuffelsen. Gavi, som selv ble utsatt for samme type skade i fjor høst, kom med oppløftende ord via Instagram.

Sannsynligvis blir veien lang tilbake til spill og normalt er en rehabilitering gjerne på ett års tid.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Uventet retur?

Nå blir klubben også tvunget til å vurdere erstattere til en viktig posisjon. I utgangspunktet var en sittende midtbanespiller en stor prioritering i sommerens overgangsmarked, men Hansi Flick valgte å satse på Bernal for denne posisjonen når det ble klart at det var vanskelig å finne riktig profil til riktig pris. Spørsmålet er om erstatteren finnes «hjemme» eller om det er mulig å hente inn forsterkninger.

Spørsmålet byr seg når sportsdirektør Deco reiste til Porto direkte etter kampen. Det kan bety at klubben vil se på en gammel bekjent, Nico González. I Xavi sin første sesong var Nico en viktig brikke på midtbanen, men han fikk ikke tillit når sesongen 22/23 ble sparket i gang og ble lånt ut til Porto. Senere ble han solgt med en tilbakekjøpsklasul som klubben nå kan finne på å trigge.