«Jeg håper dere kan la meg være litt følsom i dag» sa en tårevåt Iniesta, som nyligst spilte for Emirates Club i De Forente Emiratene, på sin pressekonferanse. – Jeg trodde aldri denne dagen ville komme, jeg så det aldri for meg. Alle disse tårene som vi har grått de siste dagene er tårer av følelser, av stolthet. De er ikke tårer av tristhet.

Don Andrés – som han gjerne kalles i fotballfamilien, er nå offisielt ferdig som fotballspiller. 28 år etter at han ankom La Masia, fulgt av en karriere få kan matche. 674 kamper for Barca, kaptein i tre sesonger.

Historiens beste midtbanespiller
Verdensmester, Europamester, ti ganger spansk seriemester, seks ganger spansk cupmester og vinner av fire Champions League. Iniesta har vunnet alt i fotball, og dessuten, Iniesta var mannen som alltid leverte i de store anledningene. Man kan dykke ned i statistikk og tall så mye man orker, men forgjeves.

Det er ikke der man finner magien bak Don Andrés.

Iniesta kan drible seg ut av en telefonkiosk omringet av elefanter, han kan se det ingen andre gjør på banen og til tider kan man ane at ballen søker hjem til Andrés, som om ballen skulle være «Den Ene» og Iniesta skulle være «Sauron».

8 Oktober ♾️ Ingen er som Iniesta

«En av mine mest magiske lagkamerater og en av de som jeg mest nøt å spille sammen med. Andrés Iniesta, ballen kommer til å savne deg, og det vil alle vi også»
-Lionel Messi

«Andrés Iniesta har beriket idretten gjennom sin fotball og sine verdier, ved siden av de tallrike troféne han har vunnet gjennom sin karriere. Hans ikoniske mål i VM-finalen 2010 i Sør-Afrika vil for alltid være bevart i minnet til enhver spansk supporter»
– Offisiell uttalelse fra Real Madrid C.F

«Jeg hadde privilegiet å være lagkamerat, å se han utvikle seg, og så videre se han som spiller og jeg som trener. Storheten og intensiteten. Det reflekterer den tiden hvor vi var yngre og spilte fotball i gaten helt til din mor ropte på deg og det var så mørkt at du ikke kunne se ballen lenger»
– Luis Enrique

«Den første sesongen min som trener. Vi hadde kun klart 1 av 6 poeng de første to kampene. På den tiden lå vi på nedrykksplass, presset var stort. Han kom inn på kontoret mitt og fortalte at alt kom til å gå bra. Det var en stor energiboost. Han hjalp oss masse.»
– Pep Guardiola

«Han var stille, men når han ikke likte noe, så hadde han ryggraden til å vise det. Jeg husker den stående ovasjonen han fikk på Espanyol sin stadion, Cornellà.»
– Vicente Del Bosque

«Kjære Andrés, i dag lukkes et utrolig kapittel. Det har vært en ekte ære og et privilegium å få dele så mange øyeblikk sammen med deg på landslaget. Ditt talent, din dedikasjon og ydmykhet vil etterlate et uutslettelig fingeravtrykk på denne sporten»
– Sergio Ramos

«Gratulerer så mye med din dag og karriere. Takk for så mye vi kunne nyte av deg, min venn»
– Carlos Puyol