Barcelona er nærme signeringen av Dani Olmo fra RB Leipzig, en avtale som har skapt både spenning og kontroverser blant klubbens fans og fotballeksperter. Mens Olmo bringer ytterligere dybde til midtbanen, er det mange som stiller spørsmål ved om dette er det riktige prioriteringsvalget for klubben. Mange argumenterer for at Barcelonas ressurser burde vært plassert i Bilbao og rettet mot Nico Williams.

En retur til Barcelona
Dani Olmo har bevist sitt talent, som startet i vårt eget La Masia, og deretter i Dinamo Zagreb og RB Leipzig. Han er en teknisk midtbanespiller som gjerne ligger der oppe sammen med angrepsrekken. Dani Olmo er utvilsomt en spiller som kan passe godt inn i Flicks system.

Men trenger klubben Dani Olmo?

Midtbane er den posisjonen klubben er desidert best besatt på. Med spillere som Pedri, Gavi, Gündogan, Fermin Lopez, Frenkie de Jong, Pablo Torre og nå en fremadstormende Marc Casado som kan løse pivot-problemet på sikt, er det noe spennende hva det tekniske apparatet tenker han kan tilføye den allerede dekorerte midtbanen.


Dybde på midten
Dani Olmo vil bli enda et trekk Hansi Flick kan benytte seg av på midtbanen, og kan kombineres inn sammen med Gundo/Frenkie, Gundo/Pedri og Pedri/Frenkie. Dani Olmo har tidligere vist at han kan spille ving, og har til tider også blitt brukt som nettopp det. Det er ingen hemmelighet at Barcelona trenger noen til å fylle venstrevingen de kommende sesongene. Med Lamine Yamal og Raphinha på høyre, er det kritisk å få en bred, kjapp og teknisk venstreving for rotasjonen i spillet. Dani Olmo kan fylle denne rollen, men spillere som Nico Williams ville vært et bedre alternativ.

Men hvorfor ikke hente Nico Williams?


Interessen for Nico Williams ble ikke akkurat mindre etter et forrykende Europamesterskap, i tillegg til den sportslige og personlige linken han har med vår nye gullunge Lamine Yamal. Han kan fylle det tomrommet laget trenger, og Barcelona kan bli farlige fra begge kanter, noe vi ikke har sett siden Neymar. Lojalitet til Athletic og sin bror Inaki Williams, samt Barcelonas økonomiske rot, skal være årsaken til at denne overgangen tilsynelatende er satt litt på vent, men:

Nico Williams utkjøpsklausul: €60M +-
Dani Olmos prislapp: €60M
+-

Er det nødvendig å svi et allerede brent MasterCard på en spiller som foretrekker den posisjonen vi har flest spillere til rådighet?

Diskuter!