Barça tar turen til Valencia og Mestalla, for en etterlengtet sesongåpning av La Liga 2024/25.

Valencia – Barcelona 

Tid: Lørdag 17. august, Kl. 21:30

Anledning: La Liga, 1. Serierunde

Sted: Estadio Mestalla, Valencia

Sending: TV2 Sport 1 / TV2 Play


Flick-æraen

Hans-Dieter «Hansi» Flick skal lede Barcelona ut i strid for første gang i en tellende kamp. Med kun fire treningskamper under beltet, inkludert et 0-3 tap mot Monaco i generalprøven, venter vi i spenning på å se hva Flick klarer å få ut av sin tropp når det virkelig gjelder.  

Barcelona har spilt to målfattige åpningskamper på rad i La Liga. Først hjemme mot Rayo Vallecano i 2022, etterfulgt av borte mot Getafe i fjor der begge endte med 0-0. På Mestalla skal de forsøke å bryte denne rekken.   


Form og motstander

Barça sitt første hinder i 2024/25-sesongen er Valencia. Som en av Spania historisk største klubber, var fjorårets 9. plass i ligaen igjen en stor skuffelse. Det var nemlig femte år på rad at klubben ikke klarte å oppnå europeisk spill, noe som er forventet av dem. På vei inn i ny sesong vedvarer kritikken mot klubb-eier Peter Lim, en mann Valencia-fansen i flere år har vært tydelig på at de er misfornøyde med. 

Resultater i pre-season er ikke alltid et godt estimat på form. Det kan dermed gi litt mer innsikt om vi tar en titt på tidligere resultater mellom Barça og Valencia. 


Barças fem siste oppgjør mot Valencia. 


Med 4 seire og 1 uavgjort er det trygt å si at Barça har en bra form mot Valencia i nyere tid. Inkludert her finner vi 4-2 seieren på Olympiastadion tidligere i år. Den kvelden ble Lewandowski hattrick-helt i en kamp preget av store individuelle tabber. Tre av de siste fem oppgjørene ble i tillegg spilt på Mestalla, der vi kan notere 2 seire og 1 uavgjort.


Hansis nye mannskap   

Klubbpresident Joan Laporta meldte tidligere at det har blitt bedring i økonomien over sommeren, og at Barça skal være i stand til å gjøre store signeringer. Til tross for dette  har Flick fått lite hjelp av klubbledelsen med lite blårød aktivitet på markedet. Kampen om Nico Williams ser ut til å være tapt og Dani Olmo er fortsatt klubbens eneste store signering i det vi nærmer oss slutten av overgangsvinduet. 

Selv om det har vært mangel på appetittvekkende signeringer, ser nåværende stall nokså annerledes ut enn den Xavi etterlot seg i slutten av mai. Dette skyldes at en håndfull med spillere har forlatt klubben på diverse utlån og salg, og at flere unggutter fra akademiet  har fått prøve seg under Flick i førsesongen. Vi skal heller ikke glemme alle nøkkelspillerne som starter sesongen på skadelisten, og som Flick må klare seg uten i en god stund fremover.     

Hvis man skal gå ut ifra pre-season, er det tydelig at Flick foretrekker sin 4-2-3-1 formasjon. Både forsvar- og angrepsrekka blir antagelig noe forutsigbart, men det er i midtbanen det blir spennende å se hva Flick stiller med fra start. Marc Casadó har fått stor tillit av tyskeren i sommerens vennskapskamper og vi regner med å se han starte i dobbel-pivoten med enten Christensen eller Marc Bernal. Skal vi regne med at Olmo ikke får sin debut fra start,  blir det antagelig enten Gündoğan eller nysignering Pau Víctor i 10’er rollen bak Lewandowski. Vi er spente på å se hvordan Flick roterer på laget når Pedri, Gavi & Co. kommer tilbake fra sine respektive skader utover i sesongen.  

Forventet lagoppstilling: 

ter Stegen

Koundé – Christensen – Martínez – Balde

Bernal – Casadó

Yamal – Gündoğan – Raphinha

Lewandowski


«Take-off»

Flick får en tøff oppgave i sin trener-debut i La Liga. Det er viktig å få en god start på sesongen, dermed er det et stort press på tyskeren i det som allerede er et vanskelig oppgjør. Våre liga-konkurrenter fra begge sider av Madrid har styrket seg kraftig med nye signeringer i sommer, og det skal lite til før vi begynner å havne bakpå om vi ikke er med å ta poeng helt fra start. Tar man en 3-poenger på Mestalla og finner rytmen i kampene som følger, vil man kunne legge et tidlig press på lagene fra hovedstaden, noe som kan utgjøre en viktig forskjell når sesongen skal avgjøres.  

Visca Barça!🔵🔴  

Bilder: FC Barcelona, Sofascore.com

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord