Barcelona tar imot Athletic Club i sesongens første kamp på eget gress.

Barcelona – Athletic Bilbao

Tid: Lørdag 24. august, Kl. 19:00

Anledning: La Liga, 2. Serierunde

Sted: Estadi Olímpic Lluís Companys, Barcelona

Sending: TV2 Sport 1 / TV2 Play


Ligaledere


Det ble triumf på Mestalla da Barça spilte åpningskamp i La Liga forrige uke. Takket være to scoringer av Robert Lewandowski, kunne Flick notere seier i sin første tellende kamp, og med det 3 verdifulle poeng. Det har seg nemlig slik at siden både Real Madrid og Atlético spilte uavgjort i sine åpningskamper, var 3 poeng nok til at Barça befinner seg på toppen av tabellen etter én kamp spilt. Vi må ikke glemme at det fremdeles skal spilles 37 kamper, og det er allerede på tide med et av sesongens vanskeligste liga-oppgjør.  


Athletic Club

Rundens motstander er Baskerlands store stolthet: Athletic Club de Bilbao. Ernesto Valverde leder Athletic inn i nok en ny sesong, med forventningene høyere enn noen gang. De avsluttet 23/24-sesongen på en imponerende 5. plass i La Liga, men dems største prestasjon var da de tok med seg den spanske cupen hjem for første gang på 40 år. Takket være både cup og ligaplassering, er Bilbao med i årets utgave av Europa League. Her er det realistiske ambisjoner for Athletic å komme langt, og ettersom årets finale skal spilles på San Mamés, ville det vært enda mer spesielt om de hadde klart å ta seg helt til topps.  

Denne sommeren ble Bilbaos store juvel Nico Williams sammen med vår egen Lamine Yamal EMs store snakkis. På Spanias vei til å bli europamestere, spilte de motstanderne sine av banen med både fart og teknikk. Williams var Barcelona sin store drømmesignering denne sommeren, men etter mye frem og tilbake i forhandlingene, ser det ut til at 22-åringen ender med å bli i sin barndomsklubb ihvertfall én sesong til. Williams vet selv at det kommer til å være mye snakk om han både før og etter dette oppgjøret. Han kommer derfor til å være ekstra motivert til å levere sakene på Olympiastadion.


Nico Williams spilte i åpningskampen til Bilbao forrige uke som endte 1-1 mot Getafe.

 

De siste fem kampene mellom Barcelona og Athletic Bilbao har endt med følgende resultater:

  • 3. mars 2024: Athletic Bilbao 0—0 Barcelona (La Liga)
    • En lite innholdsrik kamp som endte med poengdeling. 
  • 24. januar 2024: Athletic Bilbao 4—2 Barcelona (Copa del Rey)
    • Bilbao vinner etter at Williams brødrene scorer hvert sitt mål i ekstraomgangene.
  • 22. oktober 2023: Barcelona 1–0 Athletic Bilbao (La Liga)
    • Barcelona vant med en sen scoring av Marc Guiu, 30 sekunder etter at han fikk sin debut.
  • 12. mars 2023: Athletic Bilbao 0–1 Barcelona (La Liga)
    • Raphinha scoret det avgjørende målet i første omgang.
  • 23. oktober 2022: Barcelona 4–0 Athletic Bilbao (La Liga)
    • Barcelona dominerte kampen, med mål fra Ousmane Dembélé, Sergi Roberto, Robert Lewandowski, og Ferran Torres.

Fun fact: Athletic Club har ikke vunnet en eneste bortekamp mot Barcelona i La Liga siden november 2001. 


Barça XI

Flicks 4-2-3-1 system i Barcelona begynner å ta form. Ikke bare var det forfriskende å se Flicks nyintroduserte unggutter til førstelaget, men også energien han har sprøytet inn i spillerene sine. Mot Valencia viste Barça noe vi sjeldent har sett før, nemlig høy intensitet fra start til slutt. I sluttminuttene var det Valencia spillere som lå nede med strekk og utmattelse, til tross for at det var Barça som hadde ledelsen. Det er noe vi ikke har sett på lenge.  

Flick kommer antagelig til å stille med noe lignende mot Athletic Club, som det han gjorde mot Valencia. Både Marc Bernal og Marc Casadó leverte glimrende prestasjoner i første serierunde og de fortjener hver sin plass i startoppstillingen mot Bilbao også. I Flicks 3’er var det Lamine Yamal som startet sentralt, mens Ferrán Torres og Raphinha var ute på kantene. Ferrán spilte en såpass svak kamp at det i etterkant har vært mye prat om hva han egentlig tilføyer laget. Derfor tror vi at Yamal flyttes ut på kanten og at enten Pedri eller Fermín López får starte sentralt i denne kampen. I skrivende stund er nysignering Dani Olmo fremdeles ikke blitt registrert i La Liga, og det er uvisst om han får ta del mot Athletic.   

Forslag til lagoppstilling: 

ter Stegen

Koundé – Cubarsí – Christensen – Balde

Bernal – Casadó

Yamal – Pedri – Raphinha

Lewandowski


To av to?


Etter å ha tatt seier i første serierunde mot Valencia, møter Barça nå et sterkt Athletic Bilbao. Både før sesongen startet og fremdeles nå, er det mange som forventer at Real Madrid og Atlético skal dominere denne sesongen. Imidlertid har Barcelona allerede vist at de kan overraske. Bilbao er kjent for å være vanskelige å slå, og hvis Barcelona klarer å ta alle tre poengene her også, vil det være en imponerende prestasjon som kan begynne å endre folks oppfatning av deres sjanser denne sesongen. Med seks av seks mulige poeng vil Barça sende et kraftig signal til både konkurrenter og skeptikere. 

Visca Barça!🔵🔴  

Bilde: FC Barcelona, Athletic Club.

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord