Et tøft oppgjør står for tur når Rayo Vallecano tar imot Barça på Estadio de Vallecas.

Rayo Vallecano – Barcelona 

Tid: Tirsdag 27. august, Kl. 21:30

Anledning: La Liga, 3. Serierunde

Sted: Estadio de Vallecas, Madrid

Sending: TV2 Sport Premium 2 / TV2 Play

Jakten på ny seier

Etter å ha tatt seier i de første to kampene, marsjerer Flick sitt mannskap videre til neste ligakamp mot Rayo Vallecano, med seks poeng på konto. Barcelona, som er på jakt etter å fortsette sin seiersrekke, møter et Rayo-lag som alltid er farlige på hjemmebane. Begge lagene har hatt en solid start på årets sesong, og det ligger an til å bli en intens kamp i Madrid. 

Rayo: Hjemmefortets voktere

Rayo Vallecano har vist seg som et sterkt kollektiv i de to første kampene denne sesongen, med et solid forsvar og en organisert midtbane. Under ledelsen av sin nye unge trener Iñigo Pérez, har laget vist at de kan være konkurransedyktige i La Liga, og at de har en evne til å overraske de større klubbene. Spillerne vil være høyt motiverte til å ta poeng fra de katalanske gigantene, og vi kan forvente et aggressivt og intenst press fra første stund. 

Rayo har tatt 4 poeng på sine første to kamper, etter at de tok en seier mot Real Sociedad i første runde og uavgjort mot Getafe i den andre. 

Selv om Barcelona vant det forrige møtet mot Rayo Vallecano med en overbevisende 3-0-seier, har tidligere oppgjør vist at Rayo kan være en svært utfordrende motstander. De fem kampene før den seieren var alt annet enn enkle for Barça, med tre tap og to uavgjorte, noe som tydelig viser at Rayo har hatt et solid grep på oss de siste årene. Selv om historikken minner oss om at det aldri er lett å spille mot Rayo, spesielt på deres hjemmebane, gir den siste seieren oss håp. Med Hansi Flick ved roret og laget i god form, bør vi likevel kunne sikre oss tre poeng denne gangen.  

Barça: Flicks katalanske kunstverk

FC Barcelona har gått inn i en ny æra under Hansi Flicks ledelse. Det laget har vist så langt, med en disiplinert men offensiv og direkte spillestil, har skapt mye entusiasme blant fansen. Det er trygt å anta at forsvarslinjen vil være omtrent den samme som han stilte med mot Athletic Club fremover, men i midtbanen begynner alternativene å øke.

Marc Casadó ble benket til fordel for Pedri i forrige kamp, noe som fungerte fint. Fermín López fikk endelig spille sine første minutter under Flick, og er også et godt alternativ mot Rayo. Ferrán Torres’ prestasjoner til nå har ikke vært helt overbevisende. Hans svake opptreden i åpningskampen etterfulgt av nok en skuffende innsats mot Bilbao, gjør at det ville vært svært overraskende om han fikk starte for tredje kamp på rad. Både Robert Lewandowski og Lamine Yamal har hatt en strålende start på sesongen under Flick, og det er ingen tvil om at begge fortjener en plass i startoppstillingen på Vallecas. Deres form gir Barcelona en viktig offensiv styrke, og Flick vil sannsynligvis benytte seg av dette for å sikre seier.

Forslag til lagoppstilling: 

ter Stegen

Koundé – Cubarsí – Martínez – Balde

Bernal – Pedri

Yamal – Fermín – Raphinha

Lewandowski 


Med 3 mål på de første 2 kampene har Lewandowski hatt en strålende start i Hansi Flicks nye Barça.


Kampen om poengene

Det er lagt opp til en spennende kamp mellom to lag med ulike ambisjoner, men som begge har mye å spille for. Barcelona ønsker tre viktige poeng for å holde presset oppe i toppen av tabellen, mens Rayo Vallecano vil gjøre alt de kan for å utnytte hjemmebanefordelen. Dette oppgjøret kan bli avgjort av individuelle prestasjoner, og det vil være interessant å se hvordan både Hansi Flick og Iñigo Pérez tilpasser seg kampens gang.  

Visca Barça!🔵🔴  

Bilder: FC Barcelona.

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord: https://discord.gg/yt8UHW6ByX  

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra ChatGPT, og kvalitetssikret av Blaugranas skribenter.