Hansi Flick jakter sin fjerde seier i sin fjerde kamp, når Barça tar imot Real Valladolid på Olympiastadion .

Barcelona – Real Valladolid

Tid: Lørdag 31. august, Kl. 17:00

Anledning: La Liga, 4. Serierunde

Sted: Estadi Olímpic Lluís Companys, Barcelona 

Sending: TV2 Sport Premium / TV2 Play

En Sterk Sesongstart

Barcelona har åpnet sesongen på imponerende vis med tre seire på rad og leder nå La Liga. Etter en sterk 2-1 seier borte mot Rayo Vallecano, en motstander som historisk sett har vært vanskelig for Barça å bryne seg på, er optimismen stor i Catalonia. Samtidig som Barcelona har høstet poeng etter poeng har våre største konkurrenter Real Madrid og Atlético allerede spilt 2 uavgjorte kamper hver, og derfor dannet en luke på 4 poeng mellom oss og dem.  Laget har vist både styrke og dybde, og under ledelse av Hansi Flick ser de nå ut til å være i rute for en solid sesong. 

Valladolid Overrasker

Real Valladolid har startet sesongen bedre enn forventet, med én seier, én uavgjort, og ett tap på de første tre kampene. Etter å ha sikret direkte opprykk med en 2. plass i Segunda i fjor, er Valladolid klare for å overraske flere skeptikere. Som nyopprykket lag er det mange som har spådd en rask retur til Segunda, men laget har vist at de er mer enn kapable til å kjempe for overlevelse. Klubben, som ble kjøpt opp av legendariske Ronaldo Nazario i 2018, har hatt problemer med å etablere seg fast i La Liga, men de håper at denne sesongen vil markere et vendepunkt. 


De fem siste oppgjørene mellom Barça og Real Valladolid. 

Barcelona har hatt et klart overtak i de siste fem møtene med Real Valladolid, med fire seire der de har scoret ni mål uten å slippe inn noen. Imidlertid vant Real Valladolid det siste oppgjøret 3-1, en kamp som ble spilt mot slutten av 2022/23-sesongen. På det tidspunktet hadde Barcelona allerede sikret ligatittelen og spilte med mindre press. 

Barcelona: Skadeproblemer og Formstigning

Under Hansi Flick har Barcelona demonstrert både taktisk finesse og fysisk dominans i de første kampene. Flere spillere viser gryende form, men laget ble rammet av en tragisk skade på Marc Bernal, den 17 år gamle midtbanespilleren som har imponert stort i sesongstarten. Bernal røyk fremre korsbånd i venstre kne helt på tampen av kampen mot Rayo Vallecano og er nå ute for resten av sesongen. Dette er et stort tap for laget, spesielt siden Bernal hadde løst et betydelig problem på den defensive midtbanen. Flick må nå finne en ny løsning, og det blir spennende å se hvem som tar opp stafettpinnen i denne viktige rollen.

Pedri har vært i strålende form, spesielt i kampen mot Rayo Vallecano hvor han styrte midtbanen med klasse. Samtidig har Ferrán Torres slitt med å levere på topp, noe som åpner døren for nysigneringen Dani Olmo. Olmo kom inn som debutant mot Rayo og reddet alle tre poengene for Barcelona med en viktig scoring, og det er stor sjanse for at han starter kampen mot Valladolid.

Forsvaret til Barcelona har få alternativer, og Flick vil sannsynligvis måtte benytte seg av samme kvartett bakerst som i forrige kamp. Dette er en situasjon som kan bli utfordrende hvis skader eller suspensjoner oppstår senere i sesongen. 

Med tre kamper på åtte dager har det vært en hektisk uke for Barcelona, og det kan derfor være at Flick velger å rotere laget mer mot Valladolid. Dette kan gi muligheter til flere spillere som ønsker å vise seg frem og bidra til å sikre tre nye poeng.

Forslag til lagoppstilling: 

ter Stegen

Koundé – Cubarsí – Martínez – Balde

Casadó – Pedri

Yamal – Olmo – Raphinha 

Lewandowski 

Veien Mot Landslagssamling

Denne kampen markerer siste test før landslagspausen, og Barcelona vil gjerne avslutte sesongens første etappe med full pott, 12 av 12 mulige poeng. Etter tre seire med 2-1, ville det også være en boost for både spillere og fans å få en mer overbevisende seier denne gangen. En dominerende prestasjon på hjemmebane kan være akkurat det som trengs før laget tar en kort pause.

Visca Barça!🔵🔴  

Bilder: FC Barcelona, Sofascore.com 

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord: https://discord.gg/yt8UHW6ByX  

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra ChatGPT, og kvalitetssikret av Blaugranas skribenter.