Barça reiser til Girona for å spille et tøft hel-katalansk oppgjør på Estadi Montilivi.

Girona – Barcelona 

Tid: Søndag 15. september, Kl. 16:15

Anledning: La Liga, 5. Serierunde

Sted: Estadi Montilivi, Girona  

Sending: TV2 Sport Premium / TV2 Play 

Endelig mer Flick-ball

La Liga er tilbake, og det betyr at vi endelig får se Barcelona i aksjon igjen etter en lang og kjedelig landslagspause. Før pausen hadde Barcelona startet sesongen på imponerende vis med fire strake seiere, en målforskjell på 13-3, og de topper nå La Liga-tabellen med fire poeng. Selv om det fortsatt er tidlig i sesongen, går vi nå inn i en intensiv periode med et tett kampprogram og tøffere motstand. De kommende ukene blir derfor en stor test for Hansi Flick og hans mannskap, både fysisk og taktisk. 

Slik ser kampprogrammet til Barça ut de neste ukene: 

  • 15/09: Girona (B) – La Liga
  • 19/09: Monaco (B) – Champions League
  • 22/09: Villarreal (B) – La Liga
  • 25/09: Getafe (H) – La Liga
  • 28/09: Osasuna (B) – La Liga
  • 01/10: Young Boys (H) Champions League

Girona FC

Girona sjokkerte hele fotballverden forrige sesong da de sikret seg en imponerende 3. plass i La Liga, noe som kvalifiserte dem til Champions League. Nå er spørsmålet om de kan gjenskape fjorårets suksess, eller om det var et unntak. Sesongen startet ustøtt med én uavgjort og ett tap, men Girona har raskt kommet seg på beina igjen med to overbevisende seiere i sine siste kamper. Laget ser nå skremmende godt ut før dette katalanske oppgjøret. 

Historisk sett har Barcelona hatt overtaket i møtene mellom de to klubbene, men forrige sesong snudde Girona opp-ned på dette med to seiere, begge med sifrene 4-2. 

Det er verdt å merke seg at Girona har gjort store endringer i troppen, da flere nøkkelspillere fra forrige sesong har forlatt klubben. Fjorårets toppscorer i La Liga, Artem Dovbyk, samt Savinho, Aleix Garcia, Yan Couto og Eric Garcia er blant navnene som har forlatt klubben. Sistnevnte returnerte til Barcelona etter å ha vært på lån i Girona. Likevel har laget hentet inn flere spennende spillere. Blant de nye signeringene finner vi La Masia-produktet Abel Ruiz, Donny van de Beek, Arnaut Danjuma, Bryan Gil, Bojan Miovski, og ikke minst Oriol Romeu, som er tilbake i Girona etter et kort opphold i Barcelona. Dette gjør Girona til et fortsatt farlig lag, med flere nye våpen i arsenalet.

Barça XI

Hansi Flick ser ut til å ha funnet sin sterkeste startoppstilling, og forrige kamps maktdemonstrasjon var beviset på dette. På Olympiastadion i Barcelona knuste de Real Valladolid hele 7-0 i en kamp som fansen kommer til å huske lenge. Det var høy intensitet, direkte spill, og Valladolid klarte ikke å holde tritt med Barcelonas tempo.

Likevel, med et tett kampprogram foran seg, må Flick være forsiktig og hvile nøkkelspillere, spesielt de som er skadeutsatte. Allerede før landslagspausen plukket Fermín López opp en skade, noe som gjør ham utilgjengelig for denne kampen. I tillegg er spillere som Marc Bernal, Frenkie de Jong, Araújo, Gavi og Andreas Christensen fremdeles ute med skader. På den positive siden kan vi muligens få se Ansu Fati tilbake i aksjon, noe som kan gi laget et stort løft. 

Forslag til lagoppstilling: 

ter Stegen

Koundé – Cubarsí – Martínez – Balde

Casadó – Pedri

Yamal – Olmo – Raphinha 

Lewandowski 

Søken etter revansje

Dette blir ingen enkel kamp for Barcelona. Girona viste forrige sesong hvor sterke de kan være, og de virker å ha beholdt sitt høye nivå til tross for mange endringer i troppen. Trener Míchel har fått sitt nye mannskap til å prestere, og Barcelona må være på sitt aller beste om de skal forlenge seiersrekken. Nå handler det om å være konsentrert, spille med intensitet, og vise hvorfor Barça fortsatt er det laget som leder La Liga. 

Visca Barça!🔵🔴  

Bilde: FC Barcelona.

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord: https://discord.gg/yt8UHW6ByX  

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra ChatGPT, og kvalitetssikret av Blaugranas skribenter.