Barça sparker i gang Champions League i fyrstedømmet Monaco.

Monaco – Barcelona 

Tid: Torsdag 19. september, Kl. 21:00

Anledning: Champions League, 1. Runde

Sted: Stade Louis II, Monaco  

Sending: TV2 Play 

Fortsetter Formen i Europa?

Barcelona sin strålende start på sesongen nådde nye høyder da de slo Girona overlegent på bortebane i helgen. De skal nå spille sin første kamp i den nye utgaven av Champions League, når de reiser til Monaco. Hansi Flick må overføre denne imponerende formen til europeisk fotball, noe som er lettere sagt enn gjort. Champions League har historisk sett bydd på mer utfordringer for Barcelona, selv når de dominerer på spansk jord. Nå er spørsmålet om Flick kan bryte denne trenden og sikre en god start på det europeiske eventyret.

Denne sesongen har Champions League endret format for gruppespillet. Her kan du lese mer om hvordan gruppespillet skal spilles og hvem Barça sine motstandere er.

AS Monaco

Monaco har hatt en solid åpning på sesongen med tre seire og én uavgjort, og de ligger dermed ubeseiret på tredjeplass i Ligue 1. Med bare ett innsluppet mål på fire kamper, har de vist seg som et defensivt robust lag. Det er verdt å merke seg at Barcelona allerede har møtt Monaco denne sesongen, da de to lagene spilte om Joan Gamper-troféet i august. Monaco sjokkerte Barça-fansen med en overlegen 3-0 seier, som skapte en del bekymringer før sesongstart. Heldigvis for katalanerne har denne kampen ikke vært et tegn på hva som skulle komme, da Barcelona siden har vunnet alle sine fem kamper i La Liga. Torsdagens kamp blir derfor en sjanse for revansje fra Joan Gamper-kampen, men Monaco vil komme med selvtillit og vite at de kan slå Flicks mannskap.

Sist disse to lagene møttes i tellende kamper var tilbake i 1993/94-sesongen, der Barcelona vant to oppgjør mot Monaco med 0-1 og 2-0. 

Barcelona: Skader og Tilbakekomst

Selv om Barcelona har hatt en imponerende start på sesongen, vokser skadelisten stadig. Dani Olmo ble byttet ut med skade mot Girona, og det som først så ut til å være en mindre skade, vil nå holde ham ute i fire til fem uker. Fermín López som også skulle være ute i kun én ukes tid, har nå dratt på seg en ytterligere skade og klubben melder rundt 3 uker på sidelinjen. Dette setter Hansi Flick i en utfordrende posisjon med et tett kampprogram fremover. 

På den positive siden er Ansu Fati tilbake i spill mot Monaco. Det er mange som tviler på om han vil klare å nå sitt tidligere nivå igjen, men Flick har uttrykt stor optimisme rundt Fatis potensial. Treneren har uttalt at Fati er spilleren han har vært mest positivt overrasket over siden han ankom klubben, noe som bør gi Barca-fansen håp.

Ferrán Torres fikk et rødt kort sent i forrige kamp mot Girona og er dermed suspendert i La Liga-oppgjøret mot Villarreal. Dette betyr at Flick sannsynligvis vil bruke Ferran mot Monaco for å sikre nok rotasjon i laget.

Forslag til lagoppstilling: 

ter Stegen

Koundé – Cubarsí – Martínez – Balde

Casadó – Pedri

Yamal – Raphinha – Ferrán  

Lewandowski 

Flick På Revansjetokt

Med en strålende start i La Liga og revansjelyst etter det bitre tapet mot Monaco i Joan Gamper-troféet, går Barcelona inn i denne kampen med blandede følelser. Skadesituasjonen og utfordringene Champions League har brakt tidligere, gir grunn til bekymring, men formen og kvaliteten i laget gir fansen optimisme. Kan Hansi Flicks menn bryte forbannelsen og starte sin europeiske reise på beste måte, eller vil Monaco igjen gi dem problemer? Vi ser med spenning frem til om Barcelona kan levere på Europas største scene.

Visca Barça!🔵🔴  

Bilde: FC Barcelona.

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord: https://discord.gg/yt8UHW6ByX  

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra ChatGPT, og kvalitetssikret av Blaugranas skribenter.