Barça har full pott etter 7 kamper, og neste utfordring venter på El Sadar. 

Osasuna – Barcelona 

Tid: Lørdag 28. september, Kl. 21:00

Anledning: La Liga, 8. Serierunde

Sted: El Sadar, Pamplona

Sending: TV2 Sport Premium / TV2 Play 

Seiersrekken Fortsetter 

Barcelona sin liga-kampanje fortsetter, og nå skal de til Pamplona for å møte en vrien motstander i Osasuna. Etter nok en seier mot Getafe på Olympiastadion, har Hansi Flicks lag forlenget sin seiersrekke til 7 kamper i La Liga. Kampen mot Getafe var en påminnelse om at selv om Barcelona er i god form for tiden, vil ikke hver seier nødvendigvis være overlegen. En kombinasjon av en vanskelig motstander og sløste sjanser førte til at Barça måtte kjempe med nebb og klør helt til siste sekund for å sikre alle tre poengene. Seieren var likevel fortjent, men også en indikasjon på at utfordringer kan oppstå mot lag som er taktisk disiplinerte.

CA Osasuna

Denne gangen er det Osasuna som står på motsatt banehalvdel. Pamplonas stolthet har startet sesongen på en solid måte etter sine standarder, med 3 seire, 2 uavgjorte og 2 tap etter 7 runder, noe som gir dem en 7. plass på tabellen. Osasuna er alltid et vanskelig lag å slå på hjemmebane, noe som også har vist seg i denne sesongen. Med 3 seire og 1 uavgjort på 4 hjemmekamper er de fortsatt ubeseiret på El Sadar. Det er en imponerende statistikk som Hansi Flick og hans menn vil være ute etter å bryte når de tar turen til Pamplona lørdag kveld. 

Ser vi på tidligere møter, har Barcelona vunnet de siste 5 La Liga-oppgjørene mot Osasuna, og tar vi med deres møte i Supercopa forrige sesong, står Barca med 6 seire på rad. En annen interessant statistikk er at det har blitt utdelt ett rødt kort i hvert av de siste 4 kampene mellom lagene. 


De siste 5 oppgjørene mot Osasuna i La Liga. 

Barcelona: Flicks Strategi og Planlegging

For Barcelona har Hansi Flicks aktive rotasjonspolitikk vært et viktig element i lagets suksess så langt. Han har funnet en fin balanse mellom å bruke nøkkelspillere og gi hvile uten at det har gått for mye på bekostning av prestasjonene på banen. Kampprogrammet er fremdeles hektisk. En tøff bortekamp bare tre dager etter en fysisk krevende kamp mot Getafe, betyr at det fortsatt er behov for å gi enkelte spillere hvile for å unngå overbelastning og samtidig sikre at laget kan prestere på sitt beste også mot Osasuna.

Forslag til lagoppstilling: 

Peña

Koundé – Cubarsí – Martínez – Balde

Casadó – Garcia

Yamal – Pedri – Raphinha 

Lewandowski 

8 på rad

Fra et Barça-perspektiv er det grunn til optimisme før denne kampen. Våre rivaler, Real Madrid, står foran en tøff kamp mot byrivalen Atlético. Skulle Real Madrid avgi poeng, kan dette være en gyllen mulighet for Barcelona til å øke ledelsen i toppen av La Liga. Laget har en solid seiersrekke, og med riktig fokus kan de bryte Osasunas ubeseirede hjemmestatistikk og fortsette sin dominans i ligaen.

Visca Barça!🔵🔴  

Bilder: FC Barcelona, Sofascore.com.

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord: https://discord.gg/yt8UHW6ByX  

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra ChatGPT, og kvalitetssikret av Blaugranas skribenter.