AS Monaco 2 – 1 FC Barcelona

Kampfakta:

Sted: Stade-Louis II, Monaco

Anledning: Champions League, grunnspill. 1. runde

Mål: Akliouche 16′, Ilenikhena 71′ (MON), Lamine Yamal 28′ (FCB)

Skudd: 18 – 4

Gule kort: Mawissa, Balogun, Seghir, Camara (MON) – Casadó, Iñigo, Balde (FCB)

Røde kort: Eric García (FCB)

Ballbesittelse (%): 56 – 44

Kampens høydepunkt:

Da Lamine drar seg i kjent stil forbi sin oppasser og limer ballen i nærmeste hjørnet. Praktscoring av unge Lamine.

Kampens nedtur:

Marc Andre ter Stegen er kampens nedtur. Sesongen startet omtrent identisk med hvordan fjorårets CL-sesong endte. Forferdelig tabbe av ter Stegen. Et fryktelig svakt utspill ut mot en presset Eric García ble snappet opp og Monaco hadde plutselig 1v1 mot sisteskansen. En desperat García gjorde bare det enhver forsvarspiller ville gjort og prøvde å stanse angrepet. Noe klønete detter han og tar med seg Monaco-spilleren, fratar han en klar målsjanse og får korrekt rødt.

Til Eric García sitt forsvar har han svært liten tid til å tenke noe annet enn å stoppe angrepet. I motsetning til Araujo i kampen mot PSG blir han satt i en umulig posisjon. Den tyske keeperen leverer enda en svak prestasjon og det begynner å bli et mønster i at han ikke er god nok for den største scenen. Barcelona sin kamp blir ødelagt fra starten av.

Barcelonas beste:

Lamine Yamal er i storform om dagen og dagens beholdning er hvor stor respekt han får. Fantastisk gol, som nevnt, og mange gode involveringer. Dessverre blir jobben for vanskelig for han og kollegene fremst i banen.

Cubarsí og Casadó fortjener også skryt for innsatsen. Begge ofret mye for å holde Barcelona i kampen.

Våre 3 beste:

  1. Lamine Yamal
  2. Pau Cubarsí
  3. Marc Casadó