Vår sisteskanse, kaptein og for tiden mye omtalte Marc-André ter Stegen, pådro seg en alvorlig skade midtveis i borteoppgjøret mot Villarreal. Det er snakk om en komplett ruptur av kneskjellets sene (patellarsenen) i høyre kne. Klubben bekrefter dette, og ter Stegen blir sendt rett til operasjon. Skadeomfanget er alvorlig, og det forventes et skadeavbrekk på 7–9 måneder. Med dette er sesongen dessverre over for ter Stegen, og Barcelona må tenke nytt når de skal erstatte ham i den kritiske posisjonen han innehar.

Men hva nå?

Klubben må i løpet av de neste dagene ta en viktig avgjørelse om de vil satse på Iñaki Peña ut sesongen, eller om de ønsker å hente inn en erstatter. Regelverket sier at ved langtidsskade kan klubben hente inn en reservekeeper som ikke er under kontrakt et annet sted, en såkalt «free agent». Klubben kan også hente andre keepere på lån, men dette er det ikke rom for innenfor Barcelonas lønnsstruktur, da den allerede er presset til det ytterste.

Noen kandidater det spekuleres rundt:

Iñaki Peña
Iñaki Peña, klubbens reservekeeper, har dessverre en svak statistikk med 39 innslupne mål på 23 kamper, noe som nesten taler for seg selv. Peña holder dessverre ikke nivået på lang sikt, og som det allerede er meldt, vil Barcelona se utenfor egne rekker etter en erstatter.

Keylor Navas
En «free agent» og en keeper med massiv erfaring. Han skal angivelig være villig til å godta en ettårskontrakt med tilpasset lønn, og kan på mange måter være det beste økonomiske alternativet med tanke på hva man får for pengene. Det er bare ett problem, og det er fortiden hans: Keylor Navas, tidligere Madridista, noe som gjør en overgang langt mer komplisert enn det ser ut på papiret.

Claudio Bravo
Den chilenske keeperen, som kjempet om plassen med ter Stegen fra 2014 til 2017, skal angivelig ha meldt seg til tjeneste for klubben. Han la keeperhanskene på hyllen etter fjorårets sesong, men skal nå være klar for en siste dans med «Blaugrana».

Álvaro Valles
Kanskje LaLigas beste keeper forrige sesong, men som for tiden er benket hos Las Palmas etter en kort flørt med Real Betis under sommerens overgangsmarked. Her kan Barcelona «gjøre en Braithwaite» og signere ham, i henhold til LaLigas regelverk som omhandler langtidsskadde spillere. Problemet er igjen lønnstaket internt i klubben. For å få dette til å gå opp, må ter Stegen avregistreres, slik de gjorde med Andreas Christensen. Det er ikke umulig, og kanskje det heteste alternativet i skrivende stund.

Med Marc-André ter Stegen ute for resten av sesongen, står Barcelona overfor en kritisk avgjørelse i valget av erstatter. Klubben må nøye vurdere om de skal satse på en intern løsning med Iñaki Peña, eller hente inn en ekstern keeper for å fylle tomrommet. Med økonomiske begrensninger og viktige kamper foran seg, vil dette valget bli avgjørende for Barcelonas suksess i den kommende perioden.

Pssst! Hør siste episode av Blaugrana-podden, der nettopp keeper Marc André ter Stegen er et brennhett tema:

(Følg oss også på Discord for en herlig, levende, morsom og alltid respektfull chat samt lynraske oppdateringer fra alle offisielle kanaler og mye mer)
https://discord.com/invite/hxGJwKAb